Klejenie plastikowego zbiornika

Mam lekko pęknięty zbiornik w mojej RSce wczoraj kupiłem sobie taki klej:

http://www.swistak.pl/a3667799,Super-klej-do-plastiku-Znakomity-Plastic-Welding.html

Wie ktoś może czy zbiornik w Apriliach robiony jest z Polipropylenu lub Polietylenu i czy da rade coś zrobić z tym takim klejem? Może miał ktoś podobny problem…dodam, ze pęknięcie powstało przy kraniku przez zbyt mocne dokręcenie śruby… :oops:

Jak to pęknięcie jest obok kranika to spróbuj tym klejem co masz a jak nie to jakimś silikonem.

nie wiem ale mi się wydaje że RS jak każdy praktycznie ścig ma metalowy zbiornik :slight_smile:

Silikon jest rozpuszczalny przez benzyne :-/

Źle Ci się wydaje Siwy, zarówno pokrywa zbiornika(ten polakierowany plastik) jak i zbiornik są z plastiku

Ja kleiłem dziurę w plastikowym baku i najpierw przejechałem poxipolem ale nie wytrzymał.
Potem kuzyn przyniósł mi jakiś klej uszczelniający, który schnie 1,5dnia następnie wziełem matę szklaną i żywice, nakleiłem kilka warstw i po zaschnięciu wszystko jest ok :slight_smile:

ok, juz załatany, polecam do tego włókno szklane lub jakiegoś dobrego spawacza plastiku :mrgreen: do zamknięcia;)