A więc mam skutera którego kupiłem niedawno od znajomego. Ma tylko 500km na liczniku. Skuter to kingway yarox 4t . Nie miałem czasu z nim robić to siedział kilka miesięcy bez odpalania i jedzenia. Wczoraj spróbowałem go odpalić, ale nic.... Kopek nic się nie rusza, na akumulator do śmieci się nadaje to go nie odpalę na rozrusznik. Czy cylinder się zapiekł? Co mam zrobić?
Podpucha ? :D
Wtf? O co Ci chodzi?
Można było się wysilić i sprawdzić przed napisaniem posta, bo Yarox to 2T... Ehh szkoda gadać...
@vezyr ja mam 4t przecież ja bym lał czystą benzynę do skutera który jest 2t to myślisz, że tyle km przejedzie. No zastanów się... Jestem pewien w 100% ze to 4t sam go tankowalem gdy jeździłem do pracy nim
Jeśli stał długo to pozostaje kopać przez powiedzmy 10 min. Najlepiej bez gazu, żeby nie zalewać silnika olejem (przy 2T).
nie może go kopać bo stoi kopniak. Pozostaje zdjąć dekiel i zobaczyc czy mechanizm kopniaka nie jest w rozsypce a jeżeli nie jest to sprawdzić czy można zakręcić wałem ręką.
Jak stoi wał to szukaj przyczyn- tłok stoi bo *wrdzewiał* w cylinder, magneto stoi.. a może wszystko jest zaklinowane paskiem
Pisałem z kolegą, powiedział, że pewnie mam zapieczony tłok.Czyli pozostaje wymiana cylindra, tłoka i głowicy, mam specjalnie zamawiać klucz dynamometryczny do zakręcania ?
masz to rozłożyć i zobaczyć