Tłumaczę wam , łożyska są idealne, jedynie jest opcja że po skręceniu ciężko chodzą, ale rzeczą nie możliwą jest aby one ulegały ściśnięciu , nie ma takiej możliwości według mnie.
Łożyska sprawdzone , jestem na nie pewny w 100%
Tłumaczę wam , łożyska są idealne, jedynie jest opcja że po skręceniu ciężko chodzą, ale rzeczą nie możliwą jest aby one ulegały ściśnięciu , nie ma takiej możliwości według mnie.
Łożyska sprawdzone , jestem na nie pewny w 100%
słuchaj. W przekładni masz: łożyska, simmeringi i trzy wałki. Jeśli nie wałki i nie simmeringi to co ? Odpowiedź nasuwa się sama. To że łożyska się lekko kręcą "w palcach" to o niczym nie znaczy. Weź to na logikę. Skoro wałki są w porządku, hamulec jest wyregulowany poprawnie, simmeringi są założone dobrze to jaka może być przyczyna ?
2 wałki , ale cały czas wydaje mi się że to właśnie te wałki za blisko sie schodzą gdy dokręcam , wszystko jest idealnie , ale gdy dokręcam (śruby na każdej pozostaje 1 obrót) wtedy pojawia się problem.
I według mnie właśnie te uszczelki mogą pomóc , będą one pewnego rodzaju dystansem zapobiegającym z ciśnięciu wałków które prawdopodobnie się trą płaskimi powierzchniami (do czoła, nie zębami)zupełnie tak jak gdyby jakaś podkładka dystansowa się wytarła.
Na wałku mniejszego kółka zębatego powinny być 2 podkładki dystansowe z obu stron, może któraś "zniknęła". Ewentualnym problemem ściskania kół zębatych mog a być przesunięcie łożysk wałków z dużym kółkiem i małym kółkiem w obudowie. Innych prawdopodobnych miejsc nie widzę.
I tak jeszcze jedna uwaga, pierścienie zabezpieczające na wałkach nie mogą pozwalać na nawet minimalne przesunięcia zębatek.
Dzięki bardzo , byc może czegoś brakuje, ale najprędzej to coś się wytarło . Popatrzę dokładnie jeszcze raz , bo u mnie pierścieni zabezpieczających na wałkach niema a może byc powinny...
Przynajmniej jedna powinna być, jeżeli masz silnik a oznaczeniem 1PE40QMB to może to się przyda do zweryfikowania listy części http://www.lifan-bulgaria.com/parts/lists/50cc2stroke.pdf str. 6.
Rzeczywiście trochę jest to trochę inna przekładnia od tych które widziałem.
Według dowodu to posiadam jeszcze inny wynalazek a mianowicie WY50QT-7A
ale z tego co mogę powiedziec "na oko" to przekładnia zgadza się z tą serwisówką. Wielkie dzięki ;) !
witam, mam ten sam problem. Mogę wiedziec jak ty go rozwiązałeś? U mnie łozyska nowe wiec tez to odpada.