kingway koyot 80/50 karter

Witam. Mam takie pytanko jak wykręcic karter i chodzi minie o oloejowy. Bo to było tak założyłem sam 80ccm przejechałem na nim tera jakieś 1900km i ostatnio do kumpla zadzwoniła facetka z t-mobile z biura obsługi ( wiem że ten opis niepotrzebny ale śmieszny;p) i kumpel mówi że teraz nie może bo jest na zjeździe więc gdy ona dawała mu tam jakieś prpozycje a jemu nie chciało się jej słucha to ja odpaliłem swojego i dojebałem manetke do końca :D. V-max obrotów mojego skutera na obrotomierzu to 10k a ja zamknąłem obrotomierz... Wiem że to bylo głupie no ale brak rozsądku i tyle... Jak wracałem do domu to odczułem brak mocy więc jechałem jakieś 30km/h żeby na spokojnie dojecha ażeby nic nie uszkodzic w domu rozebrałem pokrywe od zaworów a tu patrze a nie ma na zaworze regulatora zaworów... Więc zapewne już sie dostał do karteru. I tera mi powiedzcie na co muszę uważa i w jakiej kolejności. Spokojnie nie jestem dzieckiem któremu trzeba tłumaczyc że śrubke odkręcamy w lewo tylko do rzeczy panowie/ i panie. Za udzieloną pomoc bardzo dzięuje. Aha jest to skuter kingway koyot 80/50 139qmb. POzdrawiam:)

Aha i czy trzeba wyciąga silnik z ramy czy po prostu bedzie lepszy dostęp.

Trzeba wyjąć silnik z ramy. Muszisz centralną stopkę rozłożyć, magneto ściągnąć i elektrykę i tam są śrubki. Muszisz je poodkręcać i dostaniesz się do silnika wnętrza ;)

a i wtedy dostane sie do kartera olejowego? bo mi te śrubk iz podkładką wpadły przez rozrząd więc w 100% pownien znajdowa się w olejowym także

A w lewo odkręcić magneto?

magneto w lewo ściagasz iskrownik i odkrecasz śrobki do okoła kartera ; P

śrubki* ;d