Witam, posiadam skuter 'Kingway Ibis' oraz mam pewien problem.. Mianowicie chodzi o to ze ostatnio cos mi nie chce odpalic ( tzn. tak dusi go I nie chce zaskoczyc ), jak udalo mi sie go odpalic to ma slaba moc ( ok20km/h) I szybko gasnie chyba ze go rozgrzeje i przejade sie troche to wtedy chodzi normalnie. Myslalem ze to tylko kwestia tymczasowa lecz jak silnik jest zimny to wraca do poprzedniego stanu i dalej nie chce mi odpalic....
Bawilem sie troche regulacja obrotow bo czytalem ze o to moze chodzic i na poczatku chodzil pieknie ladnie i zapalal po 3sek krecenia ale jak jest zimny to prawie wgl nie moge go odpalic...
Sprawdzalem filtr powietrza,akumulator,tlumik, wariator oraz gaznik i wszystko ok... Dodam ze skuter ma 3 lata, nie dawno go odblokowalem i dobrze chodzil. Czasami mial dziwne fazy bo raz chodzil 50-55 a innym razem 60-70 .
Co moze byc z nim nie tak? Czytalem ze mozliwe jest ze tlok moze byc juz nie dobry ale nie sprawdzalem jeszcze.
P.S sorki ze bez polskich znakow ale mam angielskiego lapka i jeszcze nie mialem czasu przestawic klawe na polski.