Kingway Condor 50 4T

nie tyle bedzie hamowało mocniej co bedzie potrzebowało większego ciśnienia żeby odpuścić.
taki ^ABS^ to kosztuje 40zł i możesz sobie do każdego zacisku hydraulicznego dołożyć
https://pl.aliexpress.com/item/Universal-Motorcycle-ABS-Anti-locked-Braking-System-10mm-Brake-Caliper-Assist-System-Dirt-Pit-Bike-ATV/32227483937.htmlspm=2114.56010208.4.97.qINMgO
.
na górze mas śrubeczkę i sobie możesz nią pokręcić

to taki ABS za Króla Ćwieczka stosowany. Polska pierwszych Piastów.. te czasy. Skuteczność mała, szkodliwość duża.

Tez tak sądze,ze ten wynalazek to malo co pomaga, a jak ktoś nie zbyt obeznany w temacie zacznie przy nim "kręcic", to może do tragedii na drodze doprowadzic. Ja hamowalem,to na asfalcie było ok, kolo hamowało b.dobrze,a na piachu i tak blokowało i niech tak zostanie. Nie bede kąbinował,bo to hamulce, a nie zabawka.

Lepiej mieć sprawy układ tradycyjny niż kombinowany nieprzewidywalnej skuteczności. Układy wspomagania są ok, ale w droższych modelach bo tam działają porównywalnie co w samochodach. Pod tym względem układy stosowane w samochodach już dawno mają w standardzie to, co w motocyklach dopiero zaczyna się pojawiać na szerszą skalę.

Dlatego ja tego nie będę ruszał. Hamuje, to hamuje i jest ok. A tak na marginesie,to jakie paski napędowe są lepsze, te kevlarowe, czy zwykłe? Wiem, ze najlepiej kupowac od 80 zl w zwyż, ale ktore.

Wystarczy Bando wzmacniany za około 50zł. Kevlar może ci zjeść seryjny wariator szybciej.