Wie ktoś co to może być ?
Nie doczytałem albo nie podałeś reszty specyfikacji... Gaźnik orginalny? Jaka dysza siedzi w środku? Taka sama jak przy 50ccm? jeżeli tak- to dostawał za mało paliwa przez te 300km i prawdopodobnie jest zatarty- przegrzał się mimo przystanków. Jeżeli faktycznie jest tam dysza mniejsza niz 0.85, dodatkowo stożek załatwił sprawę, bo dostawał o wiele więcej powietrza niż podczas pracy z puszką...
Co do ciśnienia to przy cylku 50ccm wartość powinna wynosić 10,5 bara, aczkolwiek przy 7 powinien spokojnie odpalac z pierwszego [u mnie tak było]. Możesz jeszcze dyszę sprawdzić czy nie zapchana
No młodzi, bez przesady. Jeden ma poważny problem z silnikem, a inni piszą byle co i byle jak. :(
Wartość 10,5 to jest książkowy stopień sprężania dla chińskiej 50-ki, a to daje poprawną wartość... 13 MPa (13 barów). Reszta jest opisana przeze mnie tutaj:
http://www.skuterowo.com/forums/topic/wszystko-o-router-bassa-opinie-porady-itd/page/58
Jak poczytacie, to możecie sobie dalej nawijać makaron na uszy i nawet snuć kolejne teorie, aż do szczęśliwego finału. ;D
gaźnik mam oryginalny i dyszę mam 80 .
Nie wiem jak to jest bo jedni mówią ze jak wciąga palec przez otwór od świecy to jest zatarty a inni nie oraz , że jak kopniakiem nie da się ruszyć to , że jest zatarty
Dodawaj trochę paliwa strzykawką z igłą przez filtr - jak odpali to gaźnik, świeca wygląda dobrze. Możliwe, że wał ma za duży luz na korbowodzie.
Chinol_180 13 barów? Puki na własne oczy nie zobaczę w chińczyku to nie uwierzę- nie wiem jak przy 72ccm, mowię o 50ccm.
Sam przy 600km przebiegu miałem z tego co sobie przypominam niespełna150psi...
Mariusz, najlepiej będzie jak go rozbierzesz i sprawdzisz wizualnie, trochę zabawy jest, ale tak czy siak trzeba coś zrobić- sprawdź zawory, uszczelniacze zaworowe i całą resztę. A przy jakim przebiegu zmieniłeś cylinder?
Ja jak wymieniałem cylinder miałem ponad 8 tys przebiegu. w tygodniu go rozbiorę i zobaczę . na starym cylindrze lepiej chodził mimo , że był wypalony dobrze i pierścienie były w nim do wymiany a na nowym cylku już nie chce chodzić po takim małym przebiegu.
Wykręciłem cylinderek i ma trochę rys . sprawdziłem czy tłok się będzie poruszać i normalnie bez problemów się poruszał .
a co z głowicą- zaworami, co z wałkiem rozrządu i wałem? Patrzyłeś czy dysze nie zapchane?:P Jaki masz luz na zaworach ustawiony? Po dotarciu cylindra powinno się zawory ponownie regulować- tak głosi teoria
głowica cała zawory są dobre a wał wizualnie dobry dysze czyściłem benzyna na zaworach mam 0,5 mm usawione na ssącym i wydechowym tak samo . zawory po dotarciu były regulowane ponownie
Dziś znów sprawdziłem gaźnik i go dokładnie wyczyściłem benzyną i nadal nic . świeca jest suchutka a gaźnik był czyszczony dokładnie , każdy element rozkręciłem i nic z tego nie chce odpalić . zawory i rozrząd dobrze ustawiłem rozrząd ustawiłem w GMP i większa na górze a 2 mniejsze bo boku a zawory na 0.5 ustawione. Silnik normalnie kręci ale nie dostaje paliwa , świeca sucha na wiór .