1. Ponieważ, mieszkam w Warszawie gdzie trzeba jeździć szybciej aby nie rozjechali to mam pytanie: Czy jak jadę np. 30km non stop 50km/h to mogę zatrzeć silnik, zepsuć go lub coś? Nie da się inaczej, Ci co mieszkają na wsi to se mogą by przejedzie jedno auto na godzinę, a tu trzeba jechać na full. Przebieg ponad 1200 km.
2. Wyjeżdżam na Kos na początku sierpnia i nie będzie mnie w domu przez 2 tygodnie. Czy coś się ze skuterem stanie jak nie będzie odpalany przez 2 tygodnie? Skuter zakupiony 4 maja 2012 r, więc akumulatorek nówka.
3. Czy orientuje się ktoś czy na Kosie jest jakaś wypożyczalnia skuterów? Bo mam w planach wypożyczyć sobie skuterek i pośmigać tam.
4. Czy trzeba będzie mieć jakiś dowód osobisty aby wypożyczyć czy wystarczy im np. paszport?
5. Czy mogę tam jeździć skuterem i nikt się nie przyczepi? Mam kartę motorowerową, kartę rowerową, jeśli to ma znaczenie to jeszcze mam dowód rejestracyjny mojego torosa oraz OC do niego.
Paszport, legitymację szkolą posiadam.
1- Jeżeli już dotarty to nic mu nie będzie. Pilnuj tylko oleju (możesz lać półsyntetyczny) aby się lepiej smarował.
2- Skuterowi nic nie będzie, 2 tygodnie to za krótko żeby padł akumulator. Po powrocie po prostu pierwszy raz odpalaj z kopniaka i nie przejmuj się że na początku nie będzie chciał zapalić - paliwo zapewne wyparuje z gaźnika i trzeba będzie pokopać kilka razy żeby go obudzić.
Co do reszty pytań to nie znam odpowiedzi.
Michalk001 napisał:
1- Jeżeli już dotarty to nic mu nie będzie. Pilnuj tylko oleju (możesz lać półsyntetyczny) aby się lepiej smarował.
2- Skuterowi nic nie będzie, 2 tygodnie to za krótko żeby padł akumulator. Po powrocie po prostu pierwszy raz odpalaj z kopniaka i nie przejmuj się że na początku nie będzie chciał zapalić - paliwo zapewne wyparuje z gaźnika i trzeba będzie pokopać kilka razy żeby go obudzić.
Co do reszty pytań to nie znam odpowiedzi.
Dzięki, że odp mi na podstawowe pytania. Czekam na więcej wypowiedzi i na odp na pozostałe ;)
Co do 4 pytania to przypuszczam, że paszport starczy z tego powodu, że są tam twoje dane, chyba że nie jesteś pełnoletni to wtedy może być problem.