Kilka pytan...

Witam!
Jak mógłbym polepszyć osiągi mojego Keeway’a f-act’aż Póki co jest tylko odblokowany, chociaż zastanawiam się nad tym filtrem powietrza, czy średnica (11,5 mm) tej rurki jest wystarczającaż I jak to jest z zasada: “średnica tej rurki powinna być równa śr. gaż?nika”?
Wydaje mi się, że za mało ciągnie jak na odblokowana maszynę, bo około 61 km/h. Przyznam się, że nie wsadziłem tej dyszy z zestawu, bo miałem problem z regulacją. Ale nie sądzę żeby to właśnie stanowiło rozwiązanie dla zgubionych kilometrów. Wiem, że rolki odgrywają dość sporą rolę w kwestii przyśpieszenia/ v-max. Ale nie mam zaś pojęcia jaka gramatura by pasowała, a nie jest mi na rękę kupowanie najpierw rolek testowych potem tych odpowiednich. Zatem pytanie do Was: Czy istnieje jakieś uniwersalne zestawienie (rolki, sprężynki, sprężyna), które orientacyjnie poprawiłoby v-max i dawało przyzwoite przyśpieszenie.
Pozdro!

Nie ma takiego zestawu który by pasował. Na jednym skuterze moze byc ok a na innym juz nie. A co do v maxu więcej raczej nie wyciagnie…
P.S filtr wiekszy nic ci nie da jak tunu nie masz

Dzięki, a mówiąc o filtrze nie miałem na myśli jakiejś zmiany na większy tylko czy ta rurka nie stanowi jakieś blokady. A orientuje się ktoś ile gram mają te rolki z zestawu odblokowującego? Pytałem się u jubilerów, czy by mi zważyli, ale wykręcali się że wagi są w serwisie, że rolka pobrudzi wagę xD Zastanawiam się nad założeniem cięższych rolek o kilka 0.1 grama, bo na przeciwtalerzu pasek odznaczył dokąd sięga najdalej i zostaje mu jeszcze z 4 mm do krawędzi. A w przypadku osiągnięcia dużego vmax i spadku przyśpieszenia czym można je trochę zwiększyć? Sprężynkamiż Czy centralną?

o żal gościu jak chcesz mieć wiekszy v-max to zakładasz lżejsze rolki a nie cięższe a najlepiej to wymien całe wario i sprzegło na sportowe

i tłumik by się przydał