Witam, posiadam skuter romet 727 eco Przebieg 3800 km Obecnie skuterek ładnie hula ale zaczynam robić coraz większe traski i chciałbym go troszke "przyspieszyć" W chwili obecnej v-max to 60 max, satysfakcjonowałoby mnie ok 90. Zmiana cylindra czy tam tłoka na 80cm3 to tak jak dla mnie ostateczność - może znacie inne sposoby aby go w miarę przyspieszyć - no chyba że sie nie da.
Z blokad - wykreciłem blokadę na gaźniku. w Romecie twierdzą że na module blokady nie ma choć te w internecie są sprzedawane i wyraźnie jest napisane że MODUŁ ODBOKOWANY - cokolwiek to znaczy.
mój budżet to max 400 zł
Proszę nie pisać wymień skuter czy coś bo ten egzemplarz kupiłęm okazyjnie i po pieniądzach :)
jeśli coś da się zrobić to napiszcie Co trzeba kupić/co wymienić i będe działał
ja też mam zamiar niedługo kupić moduł, ale taki którego nikt na tym forum nie posiada, a mianowicie już nie długo w warszawie na ulicy gdeckiej , będą takowe moduły, wg mnie najlepsze bo mają kabel usb do komputera i będzie można sobie zaprojektować własną mapę zapłonu, a to oznacza, że będzie można nim łatwo zwiększyć moc i obroty silnika np wydusić 12000 rpm w 4T to dla niego żaden problem, a te moduły za 40 zł to zwykłe odblokowane moduły nie mające nic wspólnego z tuningiem, moduł który mnie interesuje na początku będzie kosztował coś koło 100 zł,tak mówił mi właściciel sklepu, uwaga! to nie jest reklama, ja ich nie sprzedaję, jestem jedynie zainteresowany takim modułem, i chyba go sobie sprawię.
W sparwie rometa ja posiadam rometa 727 tylko ze premium 10. Po prostej licie 65km/h w porywach do 70km/h. z góry szedł 80km/h. w tej chwili docieram 72ccm. A jezeli wymieniasz cylinder na wiekszy wymien tez glowice, ona duzo daje, a silnik niebedzie sie meczyl