Kilka pytań dotyczących rejestracji

Mam następujący problem:
Kupiłem od kolegi motor 50cc. Chcialbym go zarejestrować, lecz w tym kłopot, że nie był on rejestrowany :roll: … Pytanie brzmi czy jest możliwość zarejestrowania takiego pojazdu i jak taka procedura by wyglądałaż? Tzn. czy trzeba robić jakiś przegląd, jakie trzeba posiadać dokumentył? Za pomoc z góry dzx.

Czyli że jest z zagranicy? Jesli tak to dział Ogólne i Poradnik - Rejestracja sporwadzonego skutera

Nie z zagranicy nie jest… Kupiłem od koleg a on go miał tam jeszcze od kogoś… Zapomniałem dopisać :wink:

Napisz co masz, znaczy jakie papiery, i kto jest w dowodzie rejestracyjnym zapisany. Po prostu napisz umowę kupna sprzedaży z tym gościem co jest w dowodzie i już.

Ten skuter od kupna w salonie nie był rejestrowany jeszcze?

Jeśli tak, to chyba zasady są takie same jak rejestracja sprowadzonego i niezarejestrowanego. Jeśli się mylę to poprawcie :wink:

To jest tak ze kupiłem takiego paścia za 100 zł wyremontowałem go i chciałbym go zarjestrować papierów nie mam do niego żadnych… Kupiłem go od kolegi, który nie skończył 18 lat a on go kupil od jeszcze kogoś innego… Jak się go pytalem to mówił że jeszcze nie był rejestrowany…

Jesli nie masz papierów na niego to go nie zarejestrujesz. Jedyna opcja to kupno ramy z papierami.

Trzeba było od razu pisać że jest bez papierów… :stuck_out_tongue:

A co to w ogóle za skuter?

Raczej nie skuter a zakatowany komar ale w remoncie :wink:

Chyba

Lifan LF125

[ Dodano: 19-02-2009, 21:58 ]
Tak więc moto.allegro.pl i szukaj ramy z papierami.

A ja czekam na browar :lol:

No to też mam ale to jest na chodzie i zarjestrowane tylko akurat ja na to papierów nie mam :mrgreen: Już leci :wink:

Raczej nie opłaca się rejestrować komarka, za którego dałeś stówe, jeżeli jeszcze trzeba ramę wymieniać :stuck_out_tongue:

Kto wie, ramy też nie drogo chodzą. Ja ramę do motorynki sprzedałem za 200 zł. Ale motorynki stoją w cenie wysoko, tak więc do komarka powinna być tańsza, tylko że wysyłka jak coś droga.