Kierownica BMX i mostek rowerowy.

Czy zwykły mostek rowerowy wytrzyma w skuterze trzymając kierownice BMX :?: Z góry dziękuje! Pozdro.

Lepiej nie ryzykuj, zresztą nie wiem czy to spasuje…

http://www.sqtery.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8935 Poczytaj !! :wink:

Wytrzyma spokojnie. Tylko na pewno nie takie naciski jak oryginalny do skutera.

Zalezy jak będziesz jezdził, jak masz zamiar stuntowac to zapomnij a jak zwykla jazda to spoko da rade

wino napisał:

stuntowac to zapomnij

Słusznie. Chociaż do stuntu ja wierze tylko w seryjną kiere.

http://allegro.pl/item386529328_zestaw_truvativ_hussefelt_dh_freeride_dirt_jump_.html Przykładowa kierownica do Downhillu, więc przy stuncie na pewno się nic z niż nie stanie. A na pewno jest dużo tańsza od np Hebo.

To niech kolega napisze, czy chce wsadzić tak dla optyki czy żeby jakieś tricki porządniejsze robić. Ja wlaśnie czekam na paczke z kierę, ale drogi to interes;/. Mumin z naszego forum może wykonać takową kierownice na podzespołach rowerowych

Stuntu (na razie) nie mam zamiaru uprawiać, więc można powiedzieć, że dla optyki :stuck_out_tongue: A i dzienki karp za ten link na pewno mi się przyda :sunglasses: I wszystkim za wypowiedzi. Pozdro.

Ja mam rowerową kiere i mostek i wytrzymuje spokojnie .

a co wy myślicie ze te kierownice TNT sa coś mocniejsze od rowerowych ??? :roll: jedyne co do mostek rowerowy może być słabszy bo inaczej rozkłada się sięa jak jest on wysunity a inaczej w takim TNT który jest pionowy

Wczoraj przyszła do mnie paczka, kiera z adapterem firmy STR8. żadna rewelacja jak na 230zł. Zobaczymy jak z wytrzymałością. Widzę, że adapter ma eleganckie mocowania do sztycy ale kiera z adapterem na 2 ampulowe śruby… :shock:

Jesli będziesz jezdzil spokojnie to na pewno da rade ale jak masz zamiar szalec to lepiej nie ryzykuj…

To zależy jaka kiera i jaki mostek jak jakis zwykły to nie ryzykuj , a jeżeli jakis porządny do downhillu to się nie martw bo sa mocne- Wiem bo kiedyś jeździłem na rowerku :smiley: