Link do kierowca.PWPW.pl, czyli kiedy mogę odebrać moje prawo jazdy. Podajesz numer pesel, datę urodzenia lub numer PKK:
https://www.kierowca.pwpw.pl/
Przydatne i mówiące prawdę narzędzie. Sam przetestowałem:))
Minus taki, że od czasu zarejestrowania wniosku do jego wysyłki powstaje dziura informacyjna. Dopiero jak dokument trafi do urzędu zmienia się status na "do odbioru"...
Grunt, że nie trzeba wydzwaniać z pytaniami:) W Jeleniej Górze nawet wysyłają sms-a jak prawko już jest do odbioru (nie wiem jak w innych miastach, ale pewnie jest podobnie). Żeby było ciekawiej, to tylko w urzędzie miejskim jest takie udogodnienie, klientom powiatowego wydziału komunikacji pozostaje tylko sprawdzać na w/w stronie.
Ja kiedyś używałem tego systemu kierowca pwpw "sprawdź czy twoje prawo jazdy jest gotowe". Powiem tak, to działa, ale połowicznie. Najpierw jest długo długo długo "wniosek przyjęto" i następnie z dnia na dzień, że do odbioru. Także PWPW to system tylko do sprawdzania czy ejst do odbioru, nic więcej.
Ja jak sprawdzałam prawko na PWPW to miałam identycznie:((((((((((
Miał ktoś jeszcze taki problem, że była informacja o przyjętym wniosku i nagle na drugi dzień całkowicie wszystko zniknęło, a nie odebrałem jeszcze dokumentu? I będę mógł dopiero za 2 tygodnie jak wrócę.
ocoredlo napisał:
Miał ktoś jeszcze taki problem, że była informacja o przyjętym wniosku i nagle na drugi dzień całkowicie wszystko zniknęło, a nie odebrałem jeszcze dokumentu? I będę mógł dopiero za 2 tygodnie jak wrócę.
Ja tak kiedyś miałem, że wniosek był jako złożony, a potem zniknął i po tygodniu pojawiło się info "do odbioru w urzędzie".