Kiedy najlepiej kupić motocykl/skuter?:>

Witam!

Zastanawia mnie takie coś kiedy jest najlepszy moment w roku do zakupu nowego motocykla/skutera z salonu? Logika mi podpowiada, że w zimie poza sezonem możemy trafić na całkiem fajne obniżki. Ale czy faktycznie takie obniżki mają miejsce w salonach przy sprzedaży nowych pojazdów?:>
Mam możliwość kupienia Keeway RKS za 5300 z darmowym transportem pod dom, a cena importera to 5700. Pytanie czy jakbym zakręcił się przy tym Keewaay'u w zimie to mógłbym coś więcej wytargować? :>

Z góry dziękuję za odpowiedź!

Pozdrawiam

W zimie można wytargować duże zniżki. A ja konkretniej bym się "zakręcił" przy tym keeway'u koło stycznia. Bo nie dość ze zima to jeszcze będzie to ubiegły rocznik. Tak więc zima zimą, ale zniżka z powodu tego starszego rocznika powinna być.

A chcesz kupić w zimę i patrzeć jak stoi w garażu, czy teraz pojeździć?

Najlepiej kupić jak się ma pieniądze :)

Chłopaki, spokojnie! Mam czym jeździć więc może i sobie postać w zimie - no problem ;) Faktycznie w Styczniu można sporo utargować, a do tego jeszcze jest kwestia słabej sprzedaży jednośladów w tym roku - jeżeli ten trend się utrzyma to dealerzy chcąć pozbyć się towaru mogą sporo zejść z marży ;) Dobrze rozkminiam?

^ dobrze rozkminiasz :)
Ja swój skuter kupiłem w kwietniu tego roku , model z roku wczesniejeszego .
Cena nowego w tym salonie to 5990 PLN , ja kupiłem za 3990 :)
Różnica widoczna gołym okiem .

Najlepsza pora na kupienie skutera to koncowka jesieni i zima. Bo z wiosny to kazdy raczej bedzie chcial juz cos zarobic,chociaz jak sie dobrze poszuka to sie cos fajnego i taniego znajdzie. Najgorzej latem. ;p

A czy handlarze schodzą z ceny na zime jeśli chodzi o sprzedaż używek? Jak to się przedstawia? I czy osoby prywatne sprzedające swoje moto też chcą za nie mniej na zime?

Zima uzywke mozna kupic za grosze. Sam kupiłem skuter w zime i dałem za niego tylko 2600zł a gdy pytałem pozna wiosna a poczatkiem lata powiedzieli mi 3100zł za 50ccm Chinola 4t. Jak dla mniej zima to najlepsza pora do zakupu skuterów czy innych pojazdów. ;)

najlepiej po sezonie i w przypadkowej wyprzedaży stocków magazynowych, zawsze jest taniej. :)