Czy ktoś może mi pomóc przed paroma dniami była dobra pogoda więc postanowiłem wyjechać swoim moto po powrocie wstawiłem moto do garażu. Powróciła zima po tygodniu zajrzałem do garażu i zastałem duża plame paliwa wszystko wyciekło mimo zakręconego kranika czy ktoś wie co mogło się stać pomóżcie,dodam iż moto używane głownie na szosie bo słyszałem ze w tych modelach pęka często bak pod wpływem wstrząsów pozdrawiam
Sprawdź wszystkie przewody paliwowe, gaźnik, może kranik się zepsuł, obejrzyj dokładnie bak czy nie pękł. Przyczyn może być wiele...
Sprawdziłem wszystko po rozkręceniu wydechu poleciało paliwo tak jak przy odkręceniu filtra powietrza po wytarciu i wysuszeniu odpalił za pierwszym razem i w czasie odpalenia nic nie kapało ani z rury ani z filtra powietrza , kranik dziwnie chodzi więc go wykręciłem i mam pytanie czy przy uszkodzonym kraniku mogło by go tak zalać że aż paliwo dostałoby się do rury wydechowej i filtra powietrza czy może coś jeszcze jest uszkodzone w gażniku wężyki całe, bak cały ,ogólnie wyciekło 4L , stał więcej niż tydzień czy to możliwe dziękuje kolego "MarSen" za wskazówki i czekam na dalszą pomoc
No ogólnie kranik blokuje paliwo, żeby nie ciekło ciągle. Dopiero podciśnienie wywołane przez gaźnik zasysa je. (Tak mi się przynajmniej wydaje). Więc może to być tego wina. Mogę się mylić co do tego, ale jak ostatnio kumplowi wymienialiśmy filtr i kranik to wydaje mi się, że taka jest jego rola, bo za kranikiem (po wyciągnięciu wężyka z gaźnika) paliwo nie leciało, a przed (czyli prosto z baku) - wiadomo, leciało. Niech się bardziej doświadczeni koledzy wypowiedzą jeszcze, bo nie chcę Ci źle powiedzieć.
EDIT: Koledze wymienialiśmy kranik, bo też leciało powoli paliwo. Wymiana gaźnika pomogła (bo kumpel stwierdził, że jest tak zasyfiony, że go nie czyści tylko kupi nowy, bo miał tanio), także możesz również spróbować przeczyścić gaźnik. To o czym mówię miało miejsce w 4t tak jakby coś :)
gażnik ogólnie ok pozdrawiam i dzięki za pomoc może ktoś jeszcze napisze. pozatym zamówiłem nowy kranik bo ten przy zamykaniu ma jakiś dziwny przeskok i luz czego wcześniej nie było pozdrawiam;-))