keeway tx 50/80 jest słaby

Witam posiadam motorek keeway tx50 po remoncie , założony został jakiś tani cylinder 80cm za 150 zł ponieważ myślałem że to dorówna moim wymaganiom . W tej chwili po dobrym dotarciu go jedzie 70 bez jakiegoś szału z przyśpieszeniem pod górki też rewelacji nie ma i się zastanawiam czemu . Silnik am6 , wiem że to nie to samo co orginalna am6 ale aż tak źle chyba nie powinno być , chciał bym sie dowiedzieć czego to mogą być przyczyny i co mógł bym jeszcze zmienić żeby osiągnąć to ponad 10 km .

wszystko seria oprócz cylindra i tłoka .

A i blokad podobno nie ma

zmierz kompresje. może ten zestaw nie pasuje do głowicy lub jest źle złożony/wyregulowany

Sory źle napisałem

Jest założony cały zestaw wszystkie uszczelki i jest dobra kompresja .

dobra - czyli jaka?

Ponad 12

Zestaw jest dobrze złożony ale została mi jedna uszczelka i nie wiem gdzie ona ma być

no to jak nie jest to kwestia regulacji gaźnika to znaczy że to taki cylinder. CHcesz ponad 10KM to kup cylinder co generuje ponad 10KM i do tego wydech

Ale nie chce zmieniać cylindra tylko zwiększyć osiągi nie po to zakładałem ten żeby po tygodniu go zmieniać .

no to sobie nie zwiększysz osiągów. 98% osiągów motoru to osiągi cylindra - czyli MOC.
Dlatego są cylindry za 80zł na allegro a np cylinder aluminiowy Motoforce (czyli wcale nie firma z górnej półki cenowej i jakościowej) gdzie producent deklaruje 13-17KM kosztuje 900zł.

Na taki mnie niestety mnie nie stać