keeway to chinol jakie sa wasze opinie?

witam
wiec mam problem poniewaz jak dla mnie keeway to chinski 2T poniewaz ma ala minarelke ac plastiki ktore ma wiele innych skuterów jest awaryjny o przyspieszeniu juz nie wspomne,a kolega który jest posiadaczem tego skutera upiera się ze jest to wegierska marka ktora jeszzcze nie jest dobrze poznana w PL tlumaczy mi przykladem ze marcedes jest skladany tez w chinach a jest markowy czekam na mocne dowody z waszej strony ktore przemowia mu do rozsadku :twisted:

KEEWAY jest zarejestrowaną w Europie marką chińską Qianjiang Group.

ź:KEEWAY

Pasię

badboy napisał:

keeway to chinski 2T poniewaz ma ala minarelke ac plastiki ktore ma wiele innych skuterów jest awaryjny o przyspieszeniu juz nie wspomne,

jeśli wnioskujesz to tylko na przykładzie kolegi (mowa o awaryjności) to by znaczyło że kolega raczej nie dba zbytnio o skuter albo trafił mu się pechowy egzemplarz. Ja i parę znajomych ma keeway i znów takie awaryjne to nie są, znam osobę co ma gilere runner i mu się ciągle coś w niej psuje i nie mowie że gilera jest awaryjna, widać nie dba o nią lub pechowy model.
plastiki ma podobne tylko tylne i lampę z czego lampę taką ala roxowa to mniejsza część chinoli ma, plastiki też są bardzo dobrej jakości, nie są kruche i dają rade.
a silnik, to ze ma ala minarelli to w sumie plus bo duża dostępność części i niektóre pasują od oryginalnych silników minarelli a to że AC to co z tego, neo's też ma ac i bęben z tyłu :P
Ogólnie to keeway'a uważam za najlepszą chińską markę, małe zwinne i jak na chinola to przyśpieszenie też ma dobre, oczywiście osiągów nie ma co porównywać do markowych skuterów ale jak na chinolca to bardzo ładnie jeździ.
A koledze pogratuluj ode mnie wielkiej wiedzy i mądrości że nawet nie wie czym jeździ :P ja też paru osobą musiałem uświadamiać że keeway to chinol bo się chwalili przed kumplami że mają węgierskie skutery i jacy to oni fajni nie są a potem po necie plotki że keeway nie jest chiński.

a jak jest z CPI ?
z tego co pamiętam tajwańska marka, ale czy mam racje ?

Z resztą, wszystko jak w milkyway-ach tylko ciut lepiej wykonane xP

cpi ma tes ame silniki co keeway, jakość wykonania jest podobna.

I wszystko jasne :sunglasses:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Keeway :slight_smile:

to jak “pomógł” :smiley:

Plastiki są dobre, przy 40km/h piepsznąłem w asfalt i tylko małe otarcia.

kdekarz123 napisał:

a jak jest z CPI ?
z tego co pamiętam tajwańska marka, ale czy mam racje ?

Z resztą, wszystko jak w milkyway-ach tylko ciut lepiej wykonane xP

Republika Chińska znana zazwyczaj jako Tajwan – państwo nieuznawane przez społeczność międzynarodową (formalnie część ChRL

Niby Tajwan ale to i tak Chiny :D A Keeway chińczyk ale całkiem przyzwoity ;)