Witam
Posiadam owego keewaya i jaki olej polecacie do niego ?
Mi w sklepie polecili Castrol Full Syntetyk
Witam
Posiadam owego keewaya i jaki olej polecacie do niego ?
Mi w sklepie polecili Castrol Full Syntetyk
Każdy byle do 2T. Tylko nie orlen:)
ja tam docierałem na tym orlenie i się ładnie dotarł ;D chociaż na dłuższą metę to nie polecam tego oleju ;p
To ten sklep trzeba pier****ąć w łeb! Nie no, żartuję ale castrol jest najczęsciej wciskaną użytkownikom marką. Jest dobry ale są też inne oleje.
Ja obecnie jezdże na Elf Moto 2 HP Eco. Złego słowa nie mogę powiedzieć o tym oleju. Wnętrze silnika czyste, a i nie dymi praktycznie w ogole. W cenie 27 zł za litr mam wrażenie, że jest lepszy od o złotówkę droższego Castrola.
Mam kolejny problem nie chce mi palić :((
Z kluczyka go próbuje nic nie reaguje
nawet kopniak nie dziala
Powtórzę z innego tematu: "Iskrę daje, kompresja jest, paliwo dochodzi, filtr powietrza czysty?"
filtr paliwa nie sprawdzałem
Paliwo jest pod sam kurek
Paliwa możesz mieć nawet cysternę na podwórku, nic to jednak nie da jeśli ono nie będzie dochodzić pod świecę :)
Hey też mam keewaya ry6 i mam problem
Podczas jazdy gdy jechałem to sam zgasł , poczułem szarpnięcie i zgasł sam.
Jezdziłem tak z 2 tyg i teraz kopniak się zablokował , starter nie działa
Co jest grane ?
zatarł sie i tłok stoi, wał stoi
Czyli muszę silnik rozbierać ? i części nowe ?
Przyczyny zatarcia ?
przyczyną zatarcia jest brak smarowania i/albo przegrzanie silnika
tak, części nowe.
skuter na gwarancji to może kosztów nie będzie ?
Poczytaj warunki gwarancji - podobno gwarancja chińskich pojazdów obejmuje tylko kierownicę - ale tylko te uszkodzenie niemechaniczne.
Więc chyba lipa :-(
Ale części będą tanie jak przysłowiowy barszcz - przecież wszyscy wiemy jak tani bywa serwis chińczyków :-P
Póki co ma padać prze cały miesiąc, więc nic z tego sezonu i tak nie tracisz. Zamiast jeździć w deszczu, naprawisz sobie maszynę.
Nowy skuter jest objęty 2-tetnią gwarancją!
Reklamuj go w trybie odpowiedzialności sprzedawcy - w trybie niezgodności towaru z umową.
Sprzedawca, a nie autoryzowany serwis, ma obowiązek nieodpłatnie usunąć WSZYSTKIE usterki występujące z zakupionym skuterze. Walcz skutecznie o swoje prawa. Sklep ma obowiązek zabrać na swój koszt od ciebie unieruchomiony pojazd, naprawić go i Ci go przywieść!
Zapomniałem dopisać , gdy jechałem to poczułem takie szarpnięcie i skuter zgasł . druga sprawa to głos silnika był taki mechaniczny .
teraz to kopniak nie działa i starter . Naprawią mi to odręki , dużo roboty ? a może co innego posżło..
Nie czekaj chłopie, tylko zgłaszaj do sklepu! Tak naprawdę nie wiadomo ile potrwa naprawa - muszą zdiagnozować usterkę - z tego co wiem to Keeway ma jedne z lepszych serwisów w Polsce.
zwłaszcza że jeszcze jest przed sezonem i kolejka może nie być duża.
Masz gwarancje, nie dłubałeś, masz teraz na to czas - korzystaj.
Opiszę jeszcze raz sytuację :
Pojechałem na przegląd skuterem.Wracając z przeglądu jechałem vMAX przez 10 km i po czym odcięło prąd , skuter zgasł , poczekałem 15 minut ostygł silnik pale i jade dalej jade znowu VMAX i znów mi zgasł potem czekam i pale i jade jestem w domu. Skutera nie pale 2 dni po czym jade do szkoły normalnie 40 na H Nic się nie dzieje jeżdze tak przez tydzień po czym słyszę dzwiek silnika jest inny taki metaliczny i jak jade to mnie parez razy szarpie aż wkoncu na drugi dzień sam zgasł kopniak się zaciął , nawet starter nie działa.
I to jest cała historia od A do Z
tak, zatarł się albo szlag trafił wał.