Keeway Regulacja i tłumik

mam problem
Posiadam keeway’a Matrixa i gdy odpale go to obroty się samoczynnie zwiększają
najgorsze jest to ze nie wiem jak go wyregulować tzn. wyreguluje go na tyle ile potrafie jest ok 2 dni a potem znowu.
A co do tłumika opłaca mi się zamontować do mojego sqta Stage6 Pro replica ?? tłumik oczywiscie ;p

oplaca ale ja na twoim miejscu bym wziol laser x-pro najmocniejszy wydech w swojej klasie zreszto mozesz zobaczyc test wydechow

Kurcze a co ze sprawą regulacji?

A która srubką regulujeszł? Obrotamiż? Moze masz króciec dziurawy

obrotami do momentu gdy kolo się delikatnie obraca a silnik poprostu dobrze brzmi i sprawdzam czy niegasnie tzn reguluje czekam jezeli niezgasnie to jest mniejwięcej ok

Mi się zdaje ze musisz dobrze wyregulować moj kolega tez tak mial pojezdzil i co jakis czas musial znowu regulowac wiec poczytal duzo tematow wyregulowal porzadnie i chodzi swietnie i nie reguluje juz.

tyle, że próbował juz nawet mechanik w serwisie i klapa
niemam pojęcia co się stało ale wiem że nie jest to bezpieczne

A Świece zmieńiłesą Moze to nie gaźnik ale coś innego ??

Świeca jest nowa więc ten problem można wykluczyć
wymieniony jest filtr powietrza oraz pompka oleju

Jeśli masz ssanie automatyczne to spróbuj odłączyć przewód i wtedy regulować. Pojeźdź tak parę dni, jeśli nie minie to przyczyny trzeba szukać gdzie indziej.

A co do tłumika opłaca mi się zamontować do mojego sqta Stage6 Pro replica ?? tłumik oczywiscie ;p[/quote]

Stage6 bardzo dobry wydech ciezki do wyregulowania , ten wydech lubi wysokie obroty wiec musza byc lekkie rolki . Bedzie dobry do 50 i do 70 sport ,wiec ci szczerze polecam bo mialem ten wydech :lol:

tylko czy jest sens inwestować 300-500zł w skuter o wartości 1500-2000zł :slight_smile:
no chyba, że ma mknąć z prędkością światła :slight_smile: tylko co z trakcją, hamulcami itd.

Obroty wystarczy tylko zmniejszyć .

endriu napisał:

Obroty wystarczy tylko zmniejszyć .

No właśnie :lol: Na gaźniku :roll: Ale może też być to przyczyna skrzywionej iglicy... ja tak miałem przy swoim skrzywiła się i jak go zapalałem to wchodził na maksymalne obroty że aż mi ze stopek źleciał i po betonie ze zrywa i w mur :-D Ale całe szczęście że uderzył przednim kołem i się nic nie stało , po za betonem który ucierpiał po zrywie <porządnym> :roll: