Keeway Matrix tuning

Witam, planuje stuningowac mojego keewaya matrixa, i chciałbym was proscic o pomoc w wyborze części… Tylko od razu pisze ze cylinder zostaje seryjny… Mysle o takim tuningu:
- wydech Stage6 Pro Replica
- Wariator malossi Multivar 2000
- Sprzegło i dzwon sprzęgla Stage 6
-Zawór Membranowy Hebo
- krócic RMS

Co wy byscie w tym zmieńiliż Jakie częście bylyby wedlug was najlepsze i razem dobrze współpracowały? I proszę was jeszcze jakie rolki i sprzezyne centralna oraz sprzezynki kupić?

Z gory dziekuje :slight_smile:
Pozdrawiam i czekam na opinie :stuck_out_tongue:

wszystko okej.

ale cylinder chcesz zostawić na zawsze czy będziesz chciał zmieniać na 70ccm?? Jeśli tak to zastanów się nad lepszym wydechem yasuni r, polini for race

ale po co Ci króciec?? Oryginalny jest popękany ze chcesz zmienić??

sprężyna żółta malossi w zupełności wystarczy do tego setup’;u. A rolki i sprężynki musisz dobrać indywidualnie

moja propozycja jest taka:
wydech;laser x-pro(chyba ze będziesz chcial kiedy wymieniłeś cylinder to wtedy bym ci polecal jakiegos yausuni)
wariator-moze byc co zaproponowales
sprzeglo-polini 2g
membrana-tez moze byc
kruciec-bym niewymienial jak masz caly ale jak chcesz wymieniac to jakiegos polini czy cos w tym stylu

[ Dodano: 07-05-2009, 16:29 ]
aha a co do sprezyny i rolek to musisz sam dopradz metodą prub i bledów bo kazdy skuter inaczej się reguluje

wydech laser x-pro
wario- multivar 2000
sprzęgło- polini 2g
dzwon- stage 6 windcooler

nie sądze zeby miał tyle kasy żeby się stage6 pozbywać tylko dla tego żeby lasera kupić przy dobrze wyregulowanym stage różnicy nie odczuje

właśnie przy wyregulowanym… a jego nie jest łatwo wyregulować… no trudno też nie ale dla nowicjusza może być to problem…
A ja proponuje:
- Wydech Laser x-pro najlepszy do 50ccm a i styka spokojnie do 70ccm :slight_smile:
- Wariator Polini SpeedControl ( podobno najlepszy do silników Keeway’a )
- Sprzęgło Polini 2G evo 2 ( bajeczna sprawa… sam je mam i polecam :roll: )
- Dzwon Stage 6 ten co napisałeś
- zawór spoko
- krócic ?? :idea: weź sobie zamiast tego GazBox malossi i możliwe że odczujesz jakieś minimalne różnice na nim na na krócicu nieee :sunglasses: strata kasy :stuck_out_tongue:

Regulacja jak kazda inna :stuck_out_tongue: moze tylko trochę trudniej trafić :stuck_out_tongue_winking_eye:

wydech Stage6 Pro Replica a jak nie to tego lasera kup :stuck_out_tongue_winking_eye:
- Wariator Speed control albo hebo NG
- Sprzegło i dzwon sprzęgla Dzwon poliniego 2G trochę drogie… ale jakości i precyzji nie da się porównać do innego sprzęgła…
-Zawór Membranowy daruj sobie nic nie daje :stuck_out_tongue_winking_eye:
- krócic RMS jak nie masz tam blokady to też daruj :slight_smile:

Do tego pasek wzmacniany i dzida :->

Za te krócce i zawory lepiej kup moduł odblokowany :stuck_out_tongue:

http://allegro.pl/item622856447_modul_zaplonowy_racing_typowo_sportowy.html

Jeśli masz nowy skuter,to szkoda ten orginalny cylinder marnować więc najlepiej moim zdaniem jako 1wszy etap kupić: Tłumik,Wariator,Sprzęgło,Rolki,Sprężyny,Centralke
*Tłumik do takiego to polecam technigasa next-r lub laserka
*wario polecam multivar małossi
*sprzęgło stage 6xa

a jako 2gi etap cylek,wał gaźnik i masz rakiete:) ale to lepiej dopiero jak już trochę ten cylinder dojedziesz.
Takie moje zdanie:P

okey, tylko ze laser trochę za drogi jak dla mnie…
kumpel ma tachnigasa i srednio mu to chodzi…
Raczej wydech kupie S6 Pro replica…Wario małossi, a dan reszta jescze pomysle :wink:
Dzieki za porady;D

pro replica jest to fajny wydech pod 50 niewiem czy pod 70 będzie dobrze chodzic. sam mam ten wydech i chodzi ladnie :slight_smile: mogę ci takze polecic wario hebo ng.