keeway matrix nie odpala

Witam, mam problem z w.w keewayem stal od grudnia w cieplej piwnicy, wyciagnąłem go dzzisiaj i mam problem- nie odpala, kręciłem go z godzine z aku od auta i nic, probowałem wstrzykiwać mieszanke prosto do cylindra- odpalał na 5 sekund i gasł, benzyna do gaźnika leci nic nie było przestawiane,niemam pojecia co sie stalo, prosze o jakieś rady,z plakiem do filtra powietrza tez próbowałem, efekt ten sam co przy benzynie do cylidra i nie mam kopki bo uległa uszkodzeniu, cały poprzedni sezon na aku tylko jeździłem :)

Wymień świece i wyczyść gaźnik. Mi też niechętnie palił a wczoraj wymieniłem świece to czy ciepły czy zimny odpala na dotyk i to dosłownie :D

a zapomniałem dopisac wymienilem swiece od innego skutera ktory jest na chodzie caly czas :/

to spróbój zmniejszyć przerwe na świecy jak jest duża. I wyczyść gaźnik - to podstawa

no właśnie, jesli chodzi o to czyszczenie gaźnika.. nigdy w sumie tego nie robilem i boje sie ze cos zepsuje ;/ mogłby mi ktoś to streścic :D ?

?

Na necie jest mnóstwo tutoriali. To jest proste. Odłączasz wszystko i zapamiętuj co i jak. A jak nie masz pamięci to rób zdjęcia albo jakoś oznaczaj to