KEEWAY MATRIX ! JAKI SILNIK ?

Witam. Mam do kupienia matrixa na części. Mam SR minarelli. Czy jakieś części bedą pasować? Tłumik, gaźnik wariator itd ? Nie wiem czy napisałem w dobrym temacie, jeśli nie to proszę o przeniesienie.

poczytał byś trochę to byś wiedział , cały silnik minarelli wejdzie z paroma małymi przeróbkami , a z samych części to podejdzie gażnik króciec i nie wiem co jescze

sprzegło dzwon i wydech moze

Wał i wariator na pewno są inne, przełożenia też nie pasują

Marian napisał:

przełożenia też nie pasują

a pewny jesteś?;]
Keeway proste przełożenia ma tylko pierwotne, wtórne ma już proste te ząbki minarelli zresztą chyba podobnie więc nie wiem, chyba że są inaczej porozstawiane tam, inne odległości itp.
i magneto nie pasuje, pasek, cylinder.

Mafioz ja pamiętam jak Siwy_fact coś gadał że właśnie trzeba wymienić pierwotne i wtórne, bo tam właśnie w minarelli są jakieś inne kąty na jednych zębatkach czy właśnie odległości

w keewayu sa proste a w minie takie piórka :stuck_out_tongue:

Szympa, chyba jedynie odległości w keeway przełożenia te “krzywe” to tylko pierwotne, wtórne są proste taksamo jak tuningowe do minarelli, też proste.
ReKoRd,
w keewayu proste są tylko wtórne, pierwotne są skośne. jakbyś kupował do minarelli przełożenia wtórne to też są prostte a nawet jakby były skośne i wsadziłbyś do keewaya to też powinno pasować bo z keewaya wyciągnąłbyś te proste i wsadził krzywe i powinno być git.
jedynie co może sprawiać że nie pasują to rozmiar tych dziur lub rozstawienie ciut inne.

Mafioz napisał:

cylinder.

cylinder będzie pasowal ;) co ty gadasz. tylko tlok nie ;)

no AC sam cylinder tak, LC już gorzej ;p i tak lepiej cylinder do keewaya kupić bo wybór równie wielki a ceny podobne :0

i lc pasuje cylinder bez tam wielkich przeróbek sprawdzałem od kumpla :stuck_out_tongue: tłok od keewaya i jazda :stuck_out_tongue: