Witam!
Kumpel planuje niedługo tuningować swojego Keewaya Matrixa a dokładniej to ja i już wybrałem części itd. tylko mam jedno pytanko czy Keeway Matrix z 08r. ma blokowaną przekładnię bo jeśli tak to musimy zacząć od wymiany przekładni bo jeśli nie to i tak to nic nie da wsadzenie sportowych części jeśli przekładnia będzie zblokowana … I jeszcze jedno pytanko czy można dopasować od jakiegoś innego skuta do tego dzwon sprzęgła pod ten gwint ? bo niestety zauważyłem że jest tylko jeden sportowy dzwon do tego Naraku a chciałbym do niego założyć Stage 6 WC … ale neistety nei am do niego tylko do minarellki
Aha i jeszcze jedno … czy do cylka Cylinder Stage6 Sport Pro 70cc dają łożysko igłowe korbowodu ? jeśli tak to o jakich rozmiarach ? a jeśli nie to czy mogę do tego założyć jakie będę chciał tzn. taki jak będą ze sportowym wałem …
ja miałem dzwon od minareli
do cylindr nie dja łozyska
jak kupujesz wał to dostajesz z łozyskiem
a jest blokowany n przełozeniach bez przełozen to nie ma szans na tuning
a te które będę miał do wału będą na pewno pasować do cylka tzn. na sworzeń ?
I tak myślałem że kolega będzie musiał udupić kolejne 600zł + na przełożenia =/ a jak myślicie jak będzie się zachował na przełożeniach sportowych na 50ccm seryjny jaki był by v-max tak mniej więcej i jak z przyśpiechą? :mrgreen:
Czyli Dzwon powinien pasować od Minarelli ??
jak kupisz wał do keeway’a to łożysko będzie pasować, ja do wału bgm dostałem igiełkowe i pasuje idealnie.
na seryjnej 50 przyśpiecha może spaść przez te przełożenia bo cylinder ma mało mocy a przez przełożenia będzie miał większy opór ale daadzą rady ;p
dzwon od minarelli pasuje idealnie jeśli tylko zmienisz też sprzęgło na d.107 od minarelli ;d
oke wszystko jasne temat można zamknąć :roll: