Witam. Posiadam Keeway Hurricane z 2008 roku. Z przebiegiem 7800km. Mam pytanie ten skuterek wyciąga v max 55 km/h A mianowicie chodzi mi oto że blokady ma ściągnięte tak jak : moduł odblokowany, podkladka przy wariatorze, zawirowacz spalin też odcięty i zaspawany (tłumik). Czy jest więcej blokad? Z góry Dziękuje;)
A w dekielku gaźnika nie ma śrubki ? Może rolki za ciężkie ja np w swoim 4t miałem rolki 5,5 g i nie mogłem przebić się z 55 na więcej dałem rolki 5g i leci 67
To jest 2t nie ma żadnego dekielka…
chińczyk, 10 lat. Może po prostu zużycie?
Zmierz kompresje to się dowiesz w jakim stanie masz cylinder. Te 55km/h zweryfikuj z jakąś aplikacją/nawigacją GPS. Może tak jak u mnie u ciebie też zaniża. Rzadko bo rzadko ale liczniki potrafią zaniżaj. U mie to było 10km/h. Ja walcze o licznikowe 75 a nawigacja pokazuje 86-87
Ok sprawdze to. A i kupujac go mial tylko przejechane 2700 i co lepsze kupilem go od starszego pana. I tyle samo szedl.
przeczytaj to (juz dawno powinienneś znać) a dowiesz się kilku rzeczy:
http://forum.mieloch.pl/keeway-hurricane-zdjemowanie-blokad-krok-po-kroku-t3910.html
w tym modelu wystarczy zmienić kolanko przy tłumiku i moduł do 70 ładnie ciśnie
Ok. Zamowie na allegro kolanko odblokowane.
Zastanawia mnie jedna rzecz. Niby jest blokada zawirowacz spalin i mam ją ściągnietą to co daje odblokowane kolanko ? Myslalem ze po tym bedzie odblokowane
sprawdź kompresję, skuter ma 9 lat, jest duża szansa, że coś w silniku się zużyło.
Lata moze i ma… kupilem go w tym roku (marzec) i po kupnie tak jak jechal to jedzie
Jakie kupic na allegro kolanko odblokowane do keewaya ? Mozecie przeslac link ?