czesc mam keeway hurricane mialem taki problem ze jesli dalem na maxa gazu to skuter poprostu przestal jechac jakby przestal pracowac ale chodzil jak puscilem i dalem gazu bylo ok , potem wymienilem gaznik filtr powietrza cylinder tlok na nowe wszytko wyregulowane i dalej mi sie to samo dzieje dodam ze przed tym wymienilem tylko swiece na ISKRE a byla NGK i dolalem do silnika oleju tego co leje do dozownika to wlalem go tez do silnka czego to moze byc wina??
raczej do przekladni go wlales.
Iglice jak masz ustawiona?
na srodku
a ile ci pali i jaki cylinder masz?
wlasnei pali nawet chyba troche za duzo dokladnei niewiem ale napewno wiecej niz powiniene,a cylinder orginalny 50
czyli masz nowy cylinder 50cc?
mniej wiecej ile pali.
tak mam nowy cylinder pali okolo no niewiem 4-5 litry
myslalem czy to nie wina paska ze sie slizga moze
ale jak dasz ta full manetke to obroty silnika rosna?
wlasnei jak jade i dam na full manetke to cisza nawet tlumik jakby nei chodzil i obroty spadaja i dopiero jak pusze i jeszcze raz dam gazu to dopiero jest ok
pawel1995 napisał:
.... dolalem do silnika oleju tego co leje do dozownika to wlalem go tez do silnka .....
Bardzo zastanawiające??? Olej z dozownika do silnika???
Jaki Ty chłopaku masz silnik w tym swoim pierdziołku 2T czy 4T bo jakoś za cholerę nie mogę sobie wyobrazić dozownika w 4T a tym bardziej wlania oleju do silnika 2T
2T do przekladni wlalem ;
do przekładni jest inny niż do mieszanki możesz zajechać silnik (Chyba)
lisu7 napisał:
do przekładni jest inny niż do mieszanki możesz zajechać silnik (Chyba)
"Chyba" no tak jak zawsze nie wiesz, to po co piszesz?
Co do tematu to czy ja dobrze zrozumialem? wlales olej ktory ma byc do przekladni skutera? tzn wlales do dozownika?
nie ten co sie leje do mieszanki czyli do dozownika wlalem do przekladni
lisu7 a powiedz mi jeszcze jaim cudem ma zajechac silnik jak on tego nawet do silnika nie nalal?
mozecie mi powiedziec co to moze jeszcze byc ze jak daje gazu to on slabnie a jak pusze gaz to juz jest ok , pasek mam luzny troche ma przejechane 7089 ale jest luzny strasznie . gaznik regulowalem filtr nowy swieca tez i dalej to samo moze to byc wina paska?
daj film/zdjecie
pawel1995 napisał:
mozecie mi powiedziec co to moze jeszcze byc ze jak daje gazu to on slabnie a jak pusze gaz to juz jest ok ....
Źle wyregulowana mieszanka.
dobrze wszystko wyregulowane