Keeway Hurricane Regulacja.

Witam ! Czy po założęniu sportowego wariatora np. Malossi Multivar trzeba cos wyregulować? Bo wgl nie mam startu w swoim dopiero od 12km/h przyspiesza ostro. Z góry dzieki :slight_smile:

Trzeba regulować rolkami, sprężynkami i gaźnik. Jeśli się nie mylę to do tego wario dodają rolki i sprężynki na których powinno być dobrze.

Wez daj sprężynki hebo niebieskie i sprężynę centralna z zestawu i powinien dobrze chodzić.

ja bym dal jeszcze czarno hebo mam usiebie multivara i czarno hebo to ladnie chodzi :slight_smile: a nawet mozesz dac niebiesko albo zolto malossi jak masz w zestawie

Szczegolnie chodzi o to, ze z dwiema osobami skuter nie ma siły ruszyć. Dopiero od 12 km/h jak silnik się wkręci na obroty to ciągnie. Czasami zdarza się nawet, ze skuter po dużym rozkręceniu manetki zachowuje się jak by miał zgasnąć. Gdy wtedy nie odpuszcze gazu to gasnie.

To wygląda na to że masz gaźnik do regulacji jak gaśnie. Do tego wsadź ta sprężynę centralną i sprężynki i muł powinien zniknąc/zmniejszyc się ewentualnie możesz tez dac podkładkę przed tuleje waria

Nom juz ta tulejke przed wario dalem i muł tak o 30% się zmiećjszyl… ale sprezynki zamowilem i postaram się wyminic Tylko powiedz jakie mam zalożyc czy 15 % czy 30% czy 50%?

Jeśli zamówiłeś kpl sprężynek to załóż wszystkie po kolei i zostaw te które będą najlepsze.

A trudno zaklada się takie sprezynki ??

nawet nie, wystarcza kombinerki i trochę siły

a jak to nie sprezynki to co mam zrobić??

Pierw sprawdź czy to NIE ONE … a potem pisz :]