Witam mam keeway hurrniicane a w nim cylinder 60ccm i nie mam pojęcia jak wyregulować gaźnik zacznijmy od tego, że dostaje za dużo paliwa ( na świecy jest niewypalona benzyna ) pali to pewnie z 6l? Iglice mam na samym dole aby jak najmniej palił, mi już nie chodzi o to, że dużo pali ale po co paliwo ma się marnować i wyciekać z pod tłumika? Nie mogę wyregulować mieszanki powietrzno-benzynową wygląda to tak, śrubka wkręcona jest prawie na maxa tzn 1/4 obrotu wykręconego wszystko ładnie pięknie ale gdy jade 80km/h z np 300m full gas a po 300m puszczam gas to motor ma duże obroty tzn jak by miał jeszcze dodany gas i chwilę jedzie. Proszę o porady co muszę zrobić/jak zrobić aby to wyregulować bo spalanie jest tragiczne.
Proszę dać mniej więcej jakieś wskazówki co mogę w tej sytuacji zrobić.
refresh
A nie blokuje Ci się przypadkiem linka gazu w pancerzu?
Sprawdź czy podobna sytuacja z tym zawieszaniem się gazu nie ma miejsca jak skuter stoi na nóżce centralnej w miejscu?
Daj gaz do dechy na minutę czy pół, później puść i sprawdź jak szybko zareaguje Ci na puszczenie manetki.
przeciez zaduza dawka oleju + obrotow to powoduje.. a nie zacinajaca sie linka..