Keeway focus 50 2006r brak prądu? przy akumulatorze wyświetlacz działa

Witam odpaliłem skuter postawiony na nóżkach trochę mu gazowałem i nagle zgasł. Patrzę na zegarek nie wyświetla się godzina, próbuję odpalić z rozrusznika nawet nie cykło nic. Kopki nie mam a więc nie sprawdzę czy za pomocą kopki odpali, prąd w akumulatorze jest akumulator żelowy z wyświetlaczem prąd się wyświetla czyli jest podłączony. Proszę pomóżcie co mogło się stać Pozdrawiam

bezpiecznik?

Tam jest tylko jeden bezpiecznik tak ?

zapewne

Wymieniłem ten bezpiecznik przy akumulatorze był spalony i ten co dałem też mi spaliło zrobiłem na stałe czemu go tak pali słaby bezpiecznik czy jak ?

zrobiłeś go na stałe - czyli bez bezpiecznika? Gratuluje.
To teraz wybierz sobie ze skutera dowolny element elektryczny (znacznie droższy niż bezpiecznik) który się spali zamiast bezpiecznika.
Bezpieczniki się palą ponieważ coś jest nie tak z instalacją - za duży prąd lub zwarcie. I po to są żeby się paliły

To co może być nie tak bezpiecznik spalił się jak próbowałem odpalić to co chwile mam zmieniać ?

nie tak może być prawie cokolwiek. trzeba to znaleźć i usunąć przyczynę

muszę bezpieczniki kupić i sprawdzić co tam boli go

Niektóre Focusy miały wadliwie poprowadzoną wiązkę elektryki do tylnej lampy. Przewody przecierały się na elemencie ramy i powodowały zwarcie do masy lub przecierała się izolacja kabla zaraz przy oprawce żarówki. Oczywiscie nie musi tak być w tym przypadku, ale warto to sprawdzić.

Chyba to będzie tak jak napisałeś bo idzie kabel z takim czymś i tam był przetarty zataśmowałem a teraz wystarczy kupić bezpiecznik dzięki ;)