Co prawda ten typek jeździ jak szalony ciągle manetka na fulla zrywy i palenie gumy to ciągle idą … i za to może mu wytryzmuje 3000km no ale i tak na tym wydechu będzie mniejsza żywotność niż na innym wydechu … :roll:
To nie ma znaczenia najważniejsze to rozgrzać silnik przed jazdą a potem można dać ile wlezie znam takie osoby mają wydechy typu yasuni R i na seri cylku na tłoku nominalnym przejechali po 10 tys na yasunce.
Przemas92 osobiście w to nie wierzę ponieważ ja zajechałem po 2tyś km mój cylinder a moi kumple też jeden nawet po 500km a drugi chyba przebujał na r’ce chyba 5 tyś km!
Co ty myślisz koles, że jeśli ktoś ma 5 postow to znaczy, że się na niczym nie znać Ocenianie wiedzy ludzi na podstawie ilości postów to największy debilizm. Czytałem forum jeszcze za czasów skutery-tuning… Wiesz w ogóle co to było?
Może i moja teoria Cię nie przekona (przecież mam tylko 5 postów) ale skoro taka osoba jak Przemas92 ze 106 postami (wtedy jest się wartościowym człowiekiem) też tak twierdzi więc coś w tym musi być…
Boże mi nie chodzi o to tylko o to że ledwo wbiłeś na forum ma już się wymądrzasz … a doskonale wiem co to było skutery-tuning I nie mów bo gdy da się wydech klasy mid-race do seryjnego cylka to szybciej się go zajedzie niż na wydechu sport… :!:
To jest nie możliwe żeby zajechać cylinder po 500km. Osobiście pamiętam czasy skuter-tuning, Projekty Remika, Szpaka jak się rozwijały. Siedzie w kiblach 3 lata i wiem co piszę. Skoro cylinder padł po 500km to musi być jakiś powód kiepski tłok, źle zrobiony szlif, albo jeździcie na full gazie i smarujecie silnik olejem z orlenu za 15zł/litr.
co oni z tymi cenami Oo ? kiedys laser kosztował 450 teraz 650 … To jest zalezne od kursu euro czy od kryzysu ? :-/
Przemas92 napisał:
Siedzie w kiblach 3 lata i wiem co piszę.
Dziwnie to zabrzmiało XD
fosmok napisał:
kiedys laser kosztował 450 teraz 650 ... To jest zalezne od kursu euro czy od kryzysu ? :-/
Tak to jest zależne od kursu euro który z kolei jest zależny od kryzysu ;}
Przemas92 napisał:
To jest nie możliwe żeby zajechać cylinder po 500km.
To zamontuj evo i zobaczymy ile nim pojeździsz, da się zajechać cylinder w 500km nawet bardzo dobrze wyregulowany i jeżdżony na najlepszym oleju, ale wiem, nie mówimy o klasie evo :P
a ceny to tak, od kryzysu idzie euro w górę i części drożeją, teraz yasuni Z kosztuje tyle co wcześniej yasuni R, paranoja, nie opłaca się nówek kupować. Ci którzy czekali do wiosny żeby zrobić tuning z nadzieją że po nowym roku ceny potanieją nieźle się przejechali :P
no bez kitu wtedy mialem lasera za 400zł na wyciagniecie reki i pomyslalem ze poczekam do wiosny moze stanieje a ty buum sidemset złotych xD Chyba kupie sam wariator i poczekam az zejdzie euro … jest teraz po 4,44 mam nadzieje ze spadnie bo nie ktorzy straszą ze przekroczy 5 zł a nawet ze po 6 będzie Oo wtedy to juz za komin warty 400zł tysiaka trzeba będzie wyłozyc xD
[quote=“Mafioz”]
Przemas92 napisał:
To jest nie możliwe żeby zajechać cylinder po 500km.
To zamontuj evo i zobaczymy ile nim pojeździsz, da się zajechać cylinder w 500km nawet bardzo dobrze wyregulowany i jeżdżony na najlepszym oleju, ale wiem, nie mówimy o klasie evo

Faktycznie źle to ująłem miałem na myśli cylinder nadający się do codziennej jazdy o średnim stopniu wyżyłowania. A w EVO stopnia zużycia silnika nie określa się w km tylko w mth i co ok 30mth następuje wymiana tłoka i szczegółowy przegląda podzespołów silnika
w najblizszym czasie bede kupowal wariator malossi multivara. Podpowiedzcie mi jakie zamowic rolki do tego ? bo przypuszczam ze te w zestawie nie bedą zbyt dobre …
Dodam ze na razie bede jezdzil z wymienionym tylko wariem dopiero w wakacje komin wiec ilo gramowe rolki kupić do tego standardowego f-act z tym wariem ?
Z tym nikt ci nie doradzi… bo każdy skuter reaguje inaczej na rolki… ale dodam że malossi multivar lubi cięższe rolki w przeciwieństwie do Polini Speed Control :roll: