Witam
Dzisiaj mam zamiar kupować :
Keewaya F-acta
Czy jest on dobry ?
Czy ktoś go z tąd ma i jest z niego zadowolony ?
Ile kilometrów macie już nim przejechane ?
I jakie ma osiągi po odblokowaniu
Z góry dziękuje
Jest to ogólnie dobry skuter. Osobiście go nie posiadam, ale słyszałem o nim pochlebne opinie. A jak z prędkością? Zablokowany poleci ok. 55 km/h, oczywiście po odpowiednim dotarciu. Po zdjęciu blokad ok. 70 km/h.
65 realne to jest max. Nie kupuj go, bo jeszcze osoby kupujące thundery za 2 tysiące można zrozumieć, używki za tą cenę to już stare trupy, ale ty na pewno wydajesz minimum 4 tysiące, a za tą cenę polecam ci najbardziej roxa i runnera. Są to najlepsze skutery za tą cenę.
ogólnie dobry skuter i bez awaryjny jak na serie…
Ja przejechałem na nim ok 20 000km ale cylinder seryjny miałem przytarty i dostawał mały tuning…
Kumpel ma full serie i śmiga nim już 10000km i stan cylindra jak i innych części jest bardzo dobry
Zablokowany leci ok 55km/h a odblokowany niecałe 70km/h mówię tu o prędkościach realnych
o ile chcesz skuter nowy i w ej cenia to bierz bo to najlepszy wybór f-act i matrix według mnie to najlepsze skutery jakie można kupić za 5tyś zł oczywiście nowe.
ale ja bym się zastanowił nad używką ale markową, nawet nie osiągi a wygoda, komfort jazdy ;d
Poszukaj Kymco Super 9. ReKoRd kupił za 5 tysi i chwali je.
Nom na promocji kupiłem nie narzekam seria cisnie 85 real no i jest wygodne :))
Dzięki za odpowiedzi
Ale chyba jednak wezmę Keewaya bo dużo dobrego o tej firmie słyszałem
A Kymco chętnie bym wziął ale kumpel ma A ja się chce wyróżniać
jak chcesz się wyrozniac to wez wersje nkd czyli kiera bmx w seri
Właśnie, jak przeczytałem post że chcesz się wyróżniać to nie wiedziałem co odpisać, bo na seryjnym chińczyku raczej ciężko się wyróżniać…
Może źle to ujął… sądzę, że chodziło mu tylko o to, żeby nie mieć takiej samej marki skutera co kolega.
Tak o to chodziło
Ale teraz to już za późno na wybór
Keeway już jest kupiony
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi
Temat do zamknięcia
chociaz się pochwal co kupiles ?? nkd czy zwykły fact ?
Kupiłem zwykłego Keewaya F-acta
W kolorze czerwono-srebrnym
Założę temat o swoim skuterze … Fotki co tydzień i w ogóle …
Na razie docieranie a po dotarciu będę zajmował się optyką a potem mechaniką
I pytanko
Jak najlepiej jest docierać takiego 2-suwa …
Bo nie mam o tym zielonego pojęcia
Poszukaj po forum … były już takie tematy
Ale był bym strasznie wdzięczny gdyby mi tutaj ktoś w tym temacie opisał docieranie Keewaya …
Bo nie mam o tym zielonego pojęcia …
Więc proszę o poradę
jeździj normalnie w granicach zdrowego rozsądku nie przegrzej… Tyle
siwy_fact, To znaczy Siwy, masz f-act … od razu mu dawać v-max czy jak
czy jazda normalna to cała pizdaż? No nie jeździj tak na 3/4manetki Od czasu to czasu jak musisz przyśpieszyć “gwałtownie” to nie zaszkodzi mu
walić docieranie skuter masz nowy więc zablokowany a co za tym idzie to ledwo co się kręci na obrotach i jedzie max 50 więc takim to jeździj jak chcesz zaprzestań tylko ostrego żyłowania typu caly czas na max manecie, jeździj na zmieńnych obrotach i nie pal gumy itp.
po prostu normalnie użytkuj skuter ale na różnych obrotach jeździj.