Keeway F-act (Focus)

Witam :slight_smile:
Dzisiaj mam zamiar kupować :
Keewaya F-acta

Czy jest on dobry ?
Czy ktoś go z tąd ma i jest z niego zadowolony ?
Ile kilometrów macie już nim przejechane ?
I jakie ma osiągi po odblokowaniu :slight_smile:

Z góry dziękuje :slight_smile:

Jest to ogólnie dobry skuter. Osobiście go nie posiadam, ale słyszałem o nim pochlebne opinie. A jak z prędkością? Zablokowany poleci ok. 55 km/h, oczywiście po odpowiednim dotarciu. Po zdjęciu blokad ok. 70 km/h.

65 realne to jest max. Nie kupuj go, bo jeszcze osoby kupujące thundery za 2 tysiące można zrozumieć, używki za tą cenę to już stare trupy, ale ty na pewno wydajesz minimum 4 tysiące, a za tą cenę polecam ci najbardziej roxa i runnera. Są to najlepsze skutery za tą cenę.

ogólnie dobry skuter i bez awaryjny jak na serie…

Ja przejechałem na nim ok 20 000km ale cylinder seryjny miałem przytarty i dostawał mały tuning…

Kumpel ma full serie i śmiga nim już 10000km i stan cylindra jak i innych części jest bardzo dobry

Zablokowany leci ok 55km/h a odblokowany niecałe 70km/h mówię tu o prędkościach realnych

o ile chcesz skuter nowy i w ej cenia to bierz bo to najlepszy wybór f-act i matrix według mnie to najlepsze skutery jakie można kupić za 5tyś zł oczywiście nowe.
ale ja bym się zastanowił nad używką ale markową, nawet nie osiągi a wygoda, komfort jazdy ;d

Poszukaj Kymco Super 9. ReKoRd kupił za 5 tysi i chwali je.

Nom na promocji kupiłem nie narzekam seria cisnie 85 real no i jest wygodne :))

Dzięki za odpowiedzi :wink:
Ale chyba jednak wezmę Keewaya bo dużo dobrego o tej firmie słyszałem :slight_smile:
A Kymco chętnie bym wziął ale kumpel ma :stuck_out_tongue: A ja się chce wyróżniać :slight_smile:

jak chcesz się wyrozniac to wez wersje nkd czyli kiera bmx w seri :wink:

Właśnie, jak przeczytałem post że chcesz się wyróżniać to nie wiedziałem co odpisać, bo na seryjnym chińczyku raczej ciężko się wyróżniać…

Może źle to ujął… sądzę, że chodziło mu tylko o to, żeby nie mieć takiej samej marki skutera co kolega. :stuck_out_tongue:

Tak o to chodziło :slight_smile:
Ale teraz to już za późno na wybór :stuck_out_tongue:
Keeway już jest kupiony :slight_smile:
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi :slight_smile:
Temat do zamknięcia :stuck_out_tongue:

chociaz się pochwal co kupiles ?? nkd czy zwykły fact ?

Kupiłem zwykłego Keewaya F-acta :slight_smile:
W kolorze czerwono-srebrnym :slight_smile:
Założę temat o swoim skuterze … Fotki co tydzień i w ogóle …
Na razie docieranie :slight_smile: a po dotarciu będę zajmował się optyką a potem mechaniką :slight_smile:

I pytanko :stuck_out_tongue:
Jak najlepiej jest docierać takiego 2-suwa …
Bo nie mam o tym zielonego pojęcia :slight_smile:

Poszukaj po forum … były już takie tematy :wink:

Ale był bym strasznie wdzięczny gdyby mi tutaj ktoś w tym temacie opisał docieranie Keewaya …
Bo nie mam o tym zielonego pojęcia …
Więc proszę o poradę

jeździj normalnie w granicach zdrowego rozsądku nie przegrzej… Tyle

siwy_fact, To znaczy :stuck_out_tongue: Siwy, masz f-act … od razu mu dawać v-max czy jak

czy jazda normalna to cała pizdaż? No nie jeździj tak na 3/4manetki :slight_smile: Od czasu to czasu jak musisz przyśpieszyć “gwałtownie” to nie zaszkodzi mu :slight_smile:

walić docieranie skuter masz nowy więc zablokowany a co za tym idzie to ledwo co się kręci na obrotach i jedzie max 50 więc takim to jeździj jak chcesz zaprzestań tylko ostrego żyłowania typu caly czas na max manecie, jeździj na zmieńnych obrotach i nie pal gumy itp.
po prostu normalnie użytkuj skuter ale na różnych obrotach jeździj.