Elo
Czy ktoś używał, miał styczność z was z tymi markamiż Chodzi mi o ich ogólne wykończenie oraz jak się sprawują. Pytam, bo nigdy z markami ze wschodu nie miałem do czynienia. Który z tych 3 jest według was najlepiej zrobiony.
za wszelkie opinie thX
Keeway i CPI to mniej więcej to samo …
Są to marki pomiędzy Chinolami ( typowymi ) a markowcami :}
A Kymco ? Podobno szczególnie udany model Super 9 … reszta nie wiem …
Ja mam Keeway’a Hurricane. Jeśli chodzi o to czy się psuje, to tak: silnik mnie nigdy nie zawiódł, popsuła się fajka i świeca, kabelek od kierunku pzedniego lewego się przetarł i zepsuł się regulator napięcia. Takie pierdoły, w ciągu 3 lat. Jeðli chodzi o wykończenie, plastiki ładnie do siebie przylegają, nie wiem co jeszce z wykończenia mogę napisać, jak masz pytania to pisz.
no w sumie keeway i cpi to to samo, silniki dokładnie to samo (przynajmniej w cpi popcorn) i powiem że te marki skuterów dobre są na miasto, do odblokowania, spalanie znośne, i osiągi na miasto też wystarczą, natomiast jeśli już chodzi o v-maxa, tuning itd to trochę mało opłacalne bo po zakupie wydechu będzie jechał w najlepszym wypadku tak jak jakiś seryjny markowy skuter.
Jeśli chodzi o awaryjność to nawet ujdzie, nie miałęm z moim keeway jakichś poważnych problemów, podobnie jak znajomy w swoim cpi.
Chociaż i tak lepiej kupić używany markowy skuter
ogołem z pośród chińskich skuterów lub skuterów z niższych półek to te 2 marki są najlepsze, nie żadne kingway i no-name z marketów.
PS.
wbrew możliwych opinii w keeway są plastiki dobrej jakości, raz mi spadł z nóżki bocznej i przywalił czachą w kant krawężnika i tylko małe, delikatne pęknięcie, potem zaliczyłem szlifa przy około 30kmh i tylko czacha troszkę obdarta także nie najgorzej i pewnie niektóre markowe skutery były by w gorszym lub podobnym stanie ^^
Nabiłem swoim popcornem 14 000km i nic się nie zepsuło jedynie co to żarówki czy śruby się poodkręcały
A co do CPI to znajomy mówi że one mają silniki Morini.
Tak jak mówi Mafioz, spalanie jest znośne, a u mnie nawet bardzo małe, kiedyś mierzyłem, jeźdzłem pół baku ciągne na v-max a drugie pół 45-50km/h i mi wyszło 2,75l/100km. Myślę że to mało.
Co ty cpi ma silniki keewaya a raczej keway ma silniki cpi klony minarelki a nie żadne morini
Keeway i Cpi przy Kymco to gówniane marki powiem szczerze Jezdizlem S9 kolegi i normalnie bez porównania, osiagi ma bardzo fajne, i seryjny leci 80 real a nie tak jak Cpi czy keeway 65km/h :lol:
Porównujesz Ac do LC wiec się nie dziw. Z tych wszystkich Kymco chyba góruje. Ale zależy ile masz funduszy jak stac cie na S9 to brać będziesz zadowolony
Tak w ogóle to Kymco jest Tajwańskie. O Keewayach słyszałem 4 wersje:
niemiecki produkowany w chinach
węgierski produkowany w chinach
chiński
i ostatnia którą słyszałem to taka że keewaye są japońskie :lol: :-? .
Jak rodzice mówią nowe lepsze, a na np. neosa, albo nową f12(piękna jest) nie stać cię, to kupuj te S9.
Kowal napisał:
albo nową f12(piękna jest)
Aż taka piękna ta F12? :-P
Ja z tych 3 marek wybrałbym Kymco, najlepiej S9 ;-)
ja bym nie kupił tego kymco, głównie to rzecz gustu, nie podobają mi się te plastiki i małowanie, takie typowo chińskiego skutera, nie mówiąc o tej lampie przedniej.
Do keeway’a i CPI jest lepsza dostępność części i niektóre pasują od silników minarelli, choćby zawory membranowe, króćce, gaźniki, sprzęgła (ale razem z dzwonem) wydechy.
Dzięki za odp koledzy. Dało mi to jako taki obraz o tych markach. A z częściami do jakiegokolwiek modelu motocykla nie mam problemu
A więc tak:
Jestem posiadaczem kymco vitality, i bardzo sobie ją zachwalam
Mam ją już roczek, i mogę się o niej konkretnie wypowiedzieć;]
Mam już nalatane 6k i leje tylko benzynę i olej. Nic się nie psuje, osiągi są super (zwłaszcza przyśpieszenie). Ogólnie jestem bardzo zadowolony.
Za cenę ok 5 tyś nie dostaniesz nic lepszego. Jeśli nie stać kogoś na s9 to polecam właśnie vitalke
PS. Taka mała ciekawostka
Miałem okazję ściagać się z s9 (przebieg bardzo zbliżony) i do 70 ją wziąłem
Ja mam CPI Popcorn i chodzi jak burza Jest wysoki nie tak jak tanie chinole, zrywny bo 40 idzie jak piorun, łatwy w tuningu, ponieważ pasują części od Yamahy Aeroxa czy SR. Skuter mam już 5 rok i NIC nie uszkodziło się po moich jazdach. Tylko ważne ! Jak kupujesz to szukaj z oponami typu racing, a nie teren xD