Witam Wszystkich. Mam 2700zł na tuning mojego keewaya i chciałbym go tak stuningować żeby miał jak najlepsze osiągi wymienić cylinder itd. tylko nie wiem jakie dokładnie części wybrać PROSZĘ O PISANIE CAŁYCH ZESTAWÓW CZĘŚCI !!! Za odp serdecznie dzięki !!! Edit. tematu, drobne literówki, interpunkcja, wielka litera - Marchles
Hmm. a samemu to się już nie chce szukać? Masz link do sklepów internetowych. http://jednoslad.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=503 A następnym razem użyj mózgu. Ojjj za mocno kolego posuwasz na tym forum, przygasimy warnikiem - Marchles.
Na początek sam zacznij go używać... Wyraźnie napisać, że chciałby jakieś gotowe set upy, tak aby wszystko ze soba dawało jak najlepsze efekty...puszek12-9 napisał:
A następnym razem użyj mózgu.
Nikikin a co Ty jakimś modem jesteś tutaj? On pewnie wie że źle zrobił, a od tłumaczenia są ludzie z zielonymi nickami A co do tematu to nic nie napisliście;/ Zuro a masz już coś wsadzonego? I jaki poziom tuna? Sam to powymieniasz czy ktoś? bo jak ktoś to trzeba odjąć kasy na mechanika
Zaraz coś dobierzemy
tunig będe robić z kumplem który się na tym zna a mam już wsadzone sprzęgło rms racing pro i wariator malossi multivar proszę o gotowe setupy
Cylinder (Airsal T6 Racing, no chyba, że MHR ale to już 1,000zł) Gaźnik Amal 21mm Kosz sprzęgłowy Stage 6 Nowe łożyska wału i uszczelniacze albo nowy wał. Wariator Malossi Pasek kewlarowy Sprzęgło Stage 6 Rolki, sprężyna centralna i sprężynki sprzęgła tak aby wszystko współgrało. Wydech najlepiej Tecnigas RS70 Filtr np.stożkowy, gdyż silnik potrzebuje więcej powietrza No i masz wstępna konfiguracje jak ktoś ma inne zdanie to niech poprawia.
airsal t6 i do tego tecni rs70 ??? co ty gadasz … to by w ogóle nie jeździło … :roll: do takiego cylka musi był coś racingowego … po 2 przy takim cylku wymiana wału jest praktycznie konieczna … z gaźników najlepiej coś od dellorto 19 mm nie będzie różnicy w osiągach w porownaniu do 21… a spalanie mniejsze … puszek12-9 jeżeli się nie znasz to nie wprowadzaj chociaż ludzi w błąd … :roll: ja polecić bym ci cyl malossi mhr replica … wydech yasuni r-c16 gaźnik 19mm wario malossi multiwar albo polini sprzęgło s6 wałs6 hpc lożyska s6 teflon filtr polini air box na takim setupie skuter jeździl by już zacnie …
Czytaj uważnie o co prosi autor tematu, on chce częsci do 2700zł Ja w tej cenie się zmieściłem wyszło koło 2500zł. Części które ty podajesz przekraczają jego możliwości.
twierdzisz ze rs70 nie pociągnie airsala t6 racing? :mrgreen: :mrgreen: hahha to mnie rozbawiłeś znasz się chociaz trochę ?:) widziales moze kiedys sr pitera? to sprawdź sobie co robiła na cylku s6 racing i właśnie tym kominku :) jeśli tak pogardzasz tecnigasami to moze co powiesz na RS 2 albo none?? :lol: kazdy kto chce zaszpanowac to bierze jaska a none spokojnie przebija c16!! był kiedys temat na starym forum i właśnie wypowiadał się gosciu który miał obydwa te wydechy:)mumin_ napisał:
airsal t6 i do tego tecni rs70 ??? co ty gadasz ... to by w ogóle nie jeździło ... :roll: do takiego cylka musi był coś racingowego ... po 2 przy takim cylku wymiana wału jest praktycznie konieczna ... ;-) z gaźników najlepiej coś od dellorto 19 mm nie będzie różnicy w osiągach w porownaniu do 21... a spalanie mniejsze ... puszek12-9 jeżeli się nie znasz to nie wprowadzaj chociaż ludzi w błąd ... :roll: ja polecić bym ci cyl malossi mhr replica ... wydech yasuni r-c16 gaźnik 19mm wario malossi multiwar albo polini sprzęgło s6 wał s6 hpc lożyska s6 teflon filtr polini air box na takim setupie skuter jeździl by już zacnie ...
Spokojnie proszę ;> Osobiście jeśli w ogóle miałbym inwestował w Keewaya to zrobić bym to tak: Polini Corsa 70ccm Wał Stage 6 HPC (dobra opcja) Wszystkie łożyska (teflon, nie teflon byle nie seria) Wydech Laser X-Pro (wystarczy do tego cylka) lub Tecnigas RS70 (tak bardzo się na niego upieracie.) Gaźnik Dell’orto 19mm Pasek Malossi Kevlar X-Belt Dzwon Stage 6 Windcooler Sprzęgło Malossi Delta Myślę że to wszystko na tych funduszach?
Jak inwestowac w Keewaya to wypierdzielic primo ten beznadziejny 16mm wał. Wsadzic normalną minke na 12,8. Tyle, ze wiaze się to z koniecznoscia wymiany bendiksa, magneto, tulei pod bendiksem, wariatora, przeciwtalerza, śrub od wariatora i magneta, zabieraka kopki. Ale na prawde warto!
Nie chciałbyś zmienić silnika na prawdziwy Minarelli LC? Ja mam CPI i zrobiłem tak, jestem mega zadowolony. Koszt silnika kompletnego wraz z kołem, chłodnicę na pewno nie przekroczy 1000 zł. A za resztą możesz kupić chociażby cylinder klasy sport, dobry wydech, wariator, sprzęgło i maszynka będzie latać jak samolot
Koniec OT. Tylko konkretne zestawy. Jak już chcecie silnik wymieniać, to lepiej sprzedać keewaya i kupić coś markowego. Gilera Stalker, Typhoon albo jakiegoś BWS’a.
cylek mallosi 70ccm sport-445 gaźnik amal17,5 mm reczne ssanie-216 zl krociec dolotowy-79zl wydech tenigas -395 zl Pasek Malossi kewlarowy Keeway-134 wariator polini speed controle.-246 sprezyna dociskowa top racing 30%-22,9 linka ssania-44,7 Sprężynki sprzęgła Top Racing +30% 23zl Rolki Stage6 16x13 przesylka-100 zl RAZEM -1830 zl
Cylinder- Stage 6 sport- 424 zł/ Polini Sport- 385 zł Wydech- Laser X-pro- 568 zł Gaźnik Tec Racing 17.5- 185zł (to samo co dellorto, tylko że replika i dużo tańszy, możesz kupić oczywiście Dellorto, ale kosztuje 299.) Ssanie ręczne z linkę Polini- 44 zł Wariator Malossi Multivar- 250 zł Sprzęgło- Stage 6 Racing Torque Control- 270 Dzwon- Stage6 WingCooler- 142 zł Zestaw rolek testowych Polini- 44 zł Zestaw Sprężyn dociskowych Top Racing- 55 zł Zestaw Sprężynek Polini- 48 zł łożyska Stage 6 SKF- C4- 100 zł Chwytak powietrza (dla lepszego chłodzenia)- 25 zł Razem: 2155zł. ew. Mógłbyś cylinder kupić Racingowy i do tego Zawór Stage 6. Wtedy w sumie też wał by poszedł do wymiany… Wiele części byś mógł dostać używanych okazyjnie, wtedy na pewno koszty by dużo spadły. I jeszcze jedno: nie kupuj filtra stożkowego!! Z własnego doświadczenia wiem, że są problemy z wyregulowaniem go na wyższych obrotach. Lepiej zainwestuj w wkładkę filtra stage6 za 22 zł. P.S. Dlaczego wszyscy na tym forum nie lubią sklepu p. Mielocha? Wg. mnie to bardzo dobry sklep.
Jest to dobry sklep!! Ale jeden z drżoszych… Jak cyl racingowy to musi był też inny wydech mówił tu że droższy, lepsze sprzęgło, lepszy dzwon i wariator jakiś 9 rolkowy najlepiej, pasek kewlarowy, warto wtedy by było zainwestować przełożenie wtąrne, ogólnie dużo większe wydatki, wiem bo sam robie tuna do klasy 4race!! I ledwo 8 tył starczy
Sąuchaj kolego, to jest forum jednoslad.pl i rzecz chyba jest jasna że będziemy tutaj reklamował nasz sklep a nie sklep P. Mielocha. Zresztą porównaj ceny sobie. A to że towar szanowny Pan ma wystawiony i jak napiszesz @ czy jest, dostaniesz pozytywną odpowiedź, a czekasz aż sprowadzłi. Trochę dystansu do tego.