Kask

Koledzy podrzućcie czy ten kask to dobry wybór. Chcę zmienić swój dotychczasowy, ponieważ słabo trzyma mnie po bokach.

http://moto.allegro.pl/kask-integralny-luis-homologacja-4kolory-rozm-xl-i2476820231.html

Niskobudżetowy kask motocyklowy. A jaki miałeś do tej pory jak chcesz zmienić na taki?

Musisz przy zakupie kolejnego kasku po prostu dobrze dopasować rozmiar do swojej głowy.

Miałem kask firmy CRB, ale to naprawdę zly kask. Chciałem tylko zmienić na coś innego co będzie mi się dobrze trzymać na głowie. Nie mam na razie pieniędzy na coś lepszego, dlatego myślałem nad tym.

Ten co mam do tej pory to dostałem kiedy kupowałem Junaka za przysłowiową złotówkę.

Z tańszych kasków, najniższy jaki względnie warto kupić to NAXA albo LS2. Otwarty będzie kosztował od ok. 130 zł.

Oglądałem z Naxy i LS2, ale nie lubię otwartych i nie ogarnę hajsu teraz, a w wakacje przewiduję dużo jazdy i potrzebuję coś na zmiankę.

To ja zle spojrzalem i myslalem, ze to otwarty.
Ja tez wole pelny :)
Hmm jesli nie uda Ci sie uzbierac do +/- 160 bo tyle kosztuja nowe naxy lub ls2 integralne to moze poszukaj dobrej uzywki ? Za 100 znajdziesz cos dobrego. Moze nie bedzie jak z obrazka jesli chodzi o lakier ale przynajmniej plastik porzadny i wentylacja.
Ja kiedys jechalem w otwartym ! takim za 50 zl to sie glowa pocila jak diabli.
W naxie przy +30 i otwartych wywietrznikach pelen komfort.

Jeszcze coś spróbuję pokombinować i zobaczę. W najgorszym przypadku zamówię ten i zobaczymy co to będzie.