Liczę na waszą pomoc w wyborze kasku do 500 zł. Oczywiście musi być bezpieczny, ale też dobrze się układał, aby nie czuć dyskomfortu podczas jazdy. I również, żeby po jeździe mieć normalny słuch, a nie szum morza
jedź do sklepu i przymierzaj kaski poniżej 500zł. Jak ci mamy doradzić wygodny kask jak każdy ma inną głowę? Do tego jeden woli pełne inny otwarte, trzeci szczęki… itd
Tu sie nie da doradzić - tu trzeba przymierzać. Do tego jaki pojazd, jakie prędkości bo kask głośny przy 140 może być świetny przy 100.
http://www.moto-opinie.info/?action=show&id_produktu=11
http://www.moto-opinie.info/?action=show&id_produktu=840
Do jazdy raczej dość spokojnej, bo po początki przygód z moto, na ninji 250. I tu mam pytanie kask integralny czy szczękowy byłby lepszy? Z tego co czytalem to integralny jest troche bardziej bezpieczny. Ale chodzi mi tu bardziej o opinie w czym wygodniej się jeździ.
wygodniej się jeździ w tym co ci podejdzie. jest masa aspektów - a u każdego innych:
- waga
- dopasowanie do głowy
- pole widzenia w pozycji typowej dla konkretnego moto
- wentylacja
- opcje typu pinlock
- opcje typu łatwa możliwość instalacji zestawu BT
- czy mieszczą się okulary i jak się zakłada
- czy szczęka i jak tak to jaka…itd (łatwość komunikacji z ludźmi po zajściu z moto - nie “dudnisz” spod skorupy)
- subiektywna - łatwość kręcenia głową
- subiektywna - wygląd
Nikt ci nie napisze że ten jest super a tamten nie bo wystarczy że masz inny kształt twarzy/głowy i już dla ciebie odczucia bedą kompletnie inne.
Zresztą szansa że twój pierwszy kask to bedzie ten superkask na lata jest mała. Pojeździsz to sam sobie zdefiniujesz czego oczekujesz. To jak bielizna - jeden lubi slipy a inny bokserki.
Ja polecam LS2 integralny, używam od czterech lat i jestem bardzo zadowolna. Nie był drogi, można prać wkładkę, malowania bardzo trwałe. Co do wagi jak na tę cenę do wytrzymania.
ale zaręczysz mu że na jego głowie będzie wygodny?
Tego nikt nie zaręczy i to niezależnie od modelu oraz firmy na jaki padnie wybór. Ja ze swojej strony polecam przymierzyć kaski [REKLAMA]- na pewno należą do jednych z najbezpieczniejszych w swojej klasie.