Planuje kupić kask z 1 strony nie chce jakiegos kasku ze styropianu typu “TIGER” lecz z 2 nie mam zamiaru kupić za mega kase jakiegos profesjonalnego kasu (po co mi taki na skuter?)
mam na oku kask firmy ls2
cos takiego:
http://moto.allegro.pl/item546800053_kask_ls2_ff350_2_cartoon_antracite_silver_s_inne.html
czy ma ktos kask tej firmy? polecacie?
podawajcie tez propozycje innych kaskow nie za drogich (do 200zl max) opinie mile widziane;)
tiomekk napisał:
po co mi taki na skuter?
ahahahah :] Typowe :) Tak samo możesz się zabić/zranić na 1200ccm jak na skuterze czy rowerze ...
Co do kasku ... lepszy niż Tiger ale też żadna rewelacja ...
według mnie porządne kaski zaczynają się od 400zł + ...
no moze i tak ale kasy tyle to ja nie mam na zbyciu…
Za 250zł jest Lazer LZ6, według mnie najlepszy w tej cenie, wszyscy go polecają, w sklepie między naxą F1 a lazerem LZ6 polecali Lazera, na forach też go polecają, kupiłem i jestem zadowolony.
Nie wiem jak powyżej 300zł ale do 300zł nie kupisz kasku który nie będzie miał w środku styropianu. Będzie styropian obity wewnątrz jakimś miękkim materiałem, ale i tak będzie styropian.
Jak na tą cenę to nawet może być chociaż nie widzę róznicy między tornado a tym na ls2 bo “Jak ktoś ma pecha to i w du*ie palec złamie” a komfort kasu raczej ten sam nawet w tornado większy
sebo747 napisał:
komfort kasu raczej ten sam nawet w tornado większy
Chyba żartujeszł oO
Ja miałem przez chwile tornado, teraz mam lazera i komfort nie do porównania na korzyść lazera oczywiście, nie ma co porównywać nawet.
No chyba ze ten ls2 to taki shit że jeszcze gorszy od tornada jest w co wątpię.
tiomekk, wiesz co, ja kupiłem po promocyjnej cenie na gwiazdkę, kask uvex ps 400 za 230zł. W tym samym dniu był za 320zł, na innej promocyjnej aukcji. Cena katalogowa była 400zł. Musisz szukać okazji żeby nie przepłacić, a uvex to dobra firma, popatrz sobie na transmisję skoków narciarskich. Każdy ma na głowie uvex’a.
Kowal napisał:
transmisję skoków narciarskich. Każdy ma na głowie uvex'a.
Przecierz on na skocznie tym skuterem nie będzie wjezdzał to całkiem inne wykonanie kasku i oni te kaski nie mają za 400 czy 500zł tylko za 1500zł a co do róznicy tornado a lazerem to ja wiekszy komfort miałem w tornado chyba ze z przyzwyczajenia albo kumpel miał podróbkę bo mi w tornado dużo wygodniej się jezdzi
ja polecam kaski uvex sam mam i jest o niebo lepszy niż jakiś tornado czy tiger wycisza
o kaskach na forum już było duzo napisane.
zamykam.