Karta Motorowerowa, gdzie można zdawać

Witam otóż , mam pytanie gdzie oprócz szkoły mogę zdawać na kartę motorowerową ? I czy ktoś ma jakieś strony/materiały z tym co trzeba się nauczyć.

Możesz jeszcze w wordzie i bodajże na policji.Wystarczy poszukać -.-
Np. tu http://eti.agh.edu.pl/brd/index1.html

Masz na podforum "Prawo jadzy" mój temat "Karta motorowerowa. Skąd się uczyć?". Co do zdawania, możesz zdać tak jak napisał faroxim na policji (rzadko, u mnie nie ma takiej możliwości...) w WORDzie powinieneś móc oraz w eLce jakiejś. Np. w Gliwicach w "Elmocie" jest taka możliwość. Mój kumpel tam zdawał. Proste 10 pytań wielokrotnego wyboru, jednak kosztuje to 150zł.

Czyli, to znaczy, że ukańczając 13 lat w czasie 23 września 2013 roku, przekreśla mnie już to na zrobienie karty motorowerowej na policji/w szkole? :z Ciekawy jestem, a byłbym trochę przybity przez to, że będe musiał czekać do czternastki, a wymarzona sr'ka stoi już właściwie w garażu. :c Chciałbym pojeździć legalnie, z góry dziękuję. :)

Zazwyczaj to się zdaje pod koniec 1 gim i to jest bardzo szybko w ciągu miesiąca masz kartę. Na spotkaniach mówią ci wszystko o ruchu drogowym. A na egzaminie masz zrobić ósemkę i przejazd po miasteczku drogowym. tak ja miałem w krakowie.

No tak, ale sęk w tym, że ja 1 klasę gimnazjum będę kończył dopiero w czerwcu 2014! :/ 23 Września 2013 będe miał 13 lat i tak pytam , czy będe mógł zdać przykładowo w październiku na komendzie. :)

Ehh, to już jest irytujące, czytacie w ogóle artykuły skuterowo.com ?!
Od stycznia 2013 roku wchodzi prawo jazdy "AM" co oznacza, że nie będzie juz karty motorowerowej a właśnie prawo jazdy am, które będzie można zdać od 14 roku życia !
Tak więc drogi Filipie karta motorowerowa zostanie zmieniona na prawo jazdy które będziesz mógł zdać od 14 roku życia, tak więc "sęk" w tym, że będziesz mógł zdać za dwa lata.

No, ale przecież pisało, że w 2014 ma to wejść w życie. -.-

http://www.skuterowo.com/z-ostatniej-chwili-prawo-jazdy-am-od-2014-roku/

Z resztą, ja się mało na tym znam. ;x Więc piszę tu, nie? ;o Dzięki z góry. ^^

jednak nasz rząd postanowił wprowadzić to w 2013roku naszczęście ja ją po prostu wymienie bo karte zdam 5września lub jakoś tak i wymienie po 31 marca bo wtedy będe miał 14-tke

Czyli będę musiał zdać to w 2014 maja/czerwca dopiero?! :/ U mnie w szkole tak jest, eh, to lipa.. Ale nic i tak będę śmigał do szkoły i spowrotem. :D Ale na miasto, albo gdzieś na wypadzik z kumpelami to dopiero w 2014, no spoko. Lipa z lekka, ale dzięki - narka. :)

Zawsze są drogi gminne tzn. takie do której policja nie ma prawa zatrzymać. Poczytaj o tym, tam możesz jeździć bez większego problemu, a nawet jakby się przyczepili wystarczy oc itp. tłumaczeniem byłoby nauka jazdy :DD
A i w szkole już nie zdamy prawa jazdy am ;/ Będziemy musieli iść najprawdopodobniej do elki, a później do wordu gdzie zdamy egzamin.