Witam, dzisiaj zdałem na kartę motorowerową i doszły mnie słuchy, że na tej kartce którą dostałem od egzaminatora mogę jeździć tydzień zanim wyrobie kartę czy to prawda? Jeżeli tak prosiłbym o pokazanie mi przepisu który o tym mówi.
Pozdrawiam
Witam, dzisiaj zdałem na kartę motorowerową i doszły mnie słuchy, że na tej kartce którą dostałem od egzaminatora mogę jeździć tydzień zanim wyrobie kartę czy to prawda? Jeżeli tak prosiłbym o pokazanie mi przepisu który o tym mówi.
Pozdrawiam
To nie jest prawda, że na tym papierze od egzaminatora można jeździć. Do poruszania się motorowerem uprawnia karta motorowerowa.
Niestety musisz czekać na kartę motorowerową bo sam papierek że zdałeś egzamin nie uprawnia do jazdy. Tak samo jest z prawkiem kat. B - można jeździć dopiero gdy odbierze się plastik ale to ma się zmienić i dobrze.
Tak jak wyżej, ale jak miałem już stempelki to już jeździłem skuterkiem, musisz mieć WSZYSTKIE uzupełnione stemple, i najlepiej zrobić se wtedy xero tej kartki, z all stemplami. Oryginał oddajesz babie z sekretariatu, a jeździsz mając xero, bo zakładam, że kartę dostaniesz po tygodniu, tak jak ja dostałem. Jak się przyczepią z drogówki to pokazujesz, że już all masz zaliczone i tylko czekasz na dokument. Powinni Cię puścić. Mnie puścili.