Karta motorowerowa, arkusz zaliczeń

Witam !
Mam problem, a mianowicie zdałem na kartę motorowerową w ośrodku szkolenia kierowców i nie mogę jej wyrobić, ponieważ sekretarka w szkole ma miesiąc urlopu. Mogę jeździć na tych papierach ( arkusz zaliczeń ), wszystkie pieczątki są i podpisy.
Pozdrawiam

To trudna sprawa, ale według mnie nie możesz. Dokumentem uprawniającym do jazdy na motorowerze jest karta motorowerowa.

Z tego co wiem, odnośnie prawa jazdy mieli wprowadzić zmianę, że zaraz po zdaniu egzaminu w O.S.K. sekrarka wystawia potwierdzenie i na tej podstawie można jeździć do czasu odebrania prawka. Można spodziewać się analogii do kart motorowerowych, ale jak to aktualnie wygląda, ciężko powiedzieć.. Moim zdaniem, jeśli musisz gdzieś jechać, bierz ze sobą te kwity i w razie czego masz podstawę do wytłumaczenia się.

Teraz nawet jeśli ukradną Ci prawo jazdy to nie możesz jeździć samochodem, mimo, że masz kwit wystawiony przez policję, na którym pisze, że zostało skradzione prawo jazdy. Głupota...

Ryglos napisał:

Teraz nawet jeśli ukradną Ci prawo jazdy to nie możesz jeździć samochodem, mimo, że masz kwit wystawiony przez policję, na którym pisze, że zostało skradzione prawo jazdy. Głupota...

nie długo będą wprowadzone zmiany, tak że nie będzie potrzeby wożenia ze sobą dokumentów i prawa jazdy.

O tym też słyszałem, wystarczy chyba tylko dowód ;)