witam! w 2013 we wrześniu idę do gimnazjum i czy załapie się jeszcze na kartę motorowerową przed prawkiem am?
Prawo jazdy AM obowiązuje od 19 stycznia tego roku, więc się nie załapiesz.
ale niedawno powiedzieli,że od 2014 zobacz http://www.skuterowo.com/z-ostatniej-chwili-prawo-jazdy-am-od-2014-roku/
Zobacz date artykułu to po pierwsze, po drugie nawet jeśli by tak było jak tam jest napisane, to przeczytaj dwa ostatnie zdania.
na pewno się nie załapie?
Jak się cofniesz w czasie, to się załapiesz. Innego wyjścia nie widzę.
a ile trwa wyrobienie prawka am?
Z tego co się orientuje to 10 h teorii i 10 h praktyki ma obowiązywać na kursie.
a ile si ę na nie czeka?
Szczegóły poznasz dopiero na wiosne. Koszt to około 500zł za kurs i niemal 200zł za egzamin.
Najpierw zapisz się na kurs. Chyba od marca zaczyna się sezon. Po kursie zapisz się na egzamin - to jakieś kolejne dwa tygodnie. Na dokument czekasz kolejne dwa tygodnie. W kwietniu, maju może będziesz już miał prawko w ręce.
a jak mam urodzi ny w wrześcniu?benekpe napisał:
Najpierw zapisz się na kurs. Chyba od marca zaczyna się sezon. Po kursie zapisz się na egzamin - to jakieś kolejne dwa tygodnie. Na dokument czekasz kolejne dwa tygodnie. W kwietniu, maju może będziesz już miał prawko w ręce.
Prawko Am jest od 14 roku życia tak nawiasem mówiąc, a do gimnazjum idą 13latkowie chyba?
tak ja mam 13 lat a uro w wrześniu to w wrześcniu mogezdawać?
tak a czyw wrześniu/sierpniu sąegzaminy?lucek71 napisał:
Prawko Am jest od 14 roku życia tak nawiasem mówiąc, a do gimnazjum idą 13latkowie chyba?
Są na pewno. Trochę się gubię. Aktualnie ile masz lat ? Najlepiej napisz datę urodzenia to ci wszystko powiemy. AM możesz robić po ukończeniu 14 lat , i nie wiem czy nie jest tak jak na pozostałych kategoriach, zacząć kurs 3 miesiące przed 14 urodzinami.
Ośmielę się przerwać wam i przypomnieć, iż aktualnie nikt w naszym kraju nie może egzaminować na AM oraz A2. Nie wiadomo kiedy się to zmieni, więc na razie pozostaje czekać...
Może jakoś to rozwiążą do lata :-)
moja data urodzenia to 25.09.2000matol1798 napisał:
Są na pewno. Trochę się gubię. Aktualnie ile masz lat ? Najlepiej napisz datę urodzenia to ci wszystko powiemy. AM możesz robić po ukończeniu 14 lat , i nie wiem czy nie jest tak jak na pozostałych kategoriach, zacząć kurs 3 miesiące przed 14 urodzinami.
No to będziesz miał 13 lat, a nie 14 ;], jak więc chciałbyś się na kurs AM zapisać skoro jest od 14 roku życia?