kapie olej

Witam. Wymieniłem cylinder na 65 z allegro i mam problem, mianowicie kapie mi olej z cylindra patrząc od przodu kapie mi z prawej strony na dole w tym miejscu gdzie jest łańcuszek rozrządu. Uszczelka jest dobra bo olej nie miesza się z benzynę, jedynie mi kapie. Co o tym myślicie? Cylinder jest dobrze założony.

No to są 2 możliwości. 1-jednak jest coś źle założone, 2-coś nie tak z cylindrem. Rozkręć jeszcze raz i posprawdzaj.

Co to za cylek? Jaka firma

Jymco dziwna trochę :stuck_out_tongue: Jak myślicie trzeba sprawdzić czy cylinder jest symetryczny? Nie będą miał z tym problem a nawet ze zrobieniem cylka bo mój dziadek ma zakład ślusarski i wszystkie potrzebne maszyny :smiley: Jest jakieś inne wyjście?

Jak dla mnie nie… Tak jak napisałem, sprawdzaj czy wszystko dobrze założyliście albo czy cylinder jest dobry :stuck_out_tongue: PS: Na następny raz nie kupuj z allegro tylko z dobrego sklepu z częściami. Proponuje www.sklep.mieloch.pl

A ja proponuje jednoslad.pl

wino napisał:

A ja proponuje jednoslad.pl

Patrzyłem do tego sklepu. Jest 2x mniej części niż na mielochu, jest dużo drożej. Nie wiem jak z przesyłką, ale na mielochu wysyłają kurierem za 14 zł za pobraniem. Przesyłka ekspresowa, część mi w 30 godzin doszła. Pozdro