Kamera na motor - tylko jak ?

Witam,
tytu? tematu chyba mówi wszystko :stuck_out_tongue:

Jak przymocowałkamere ( aparat cyfrowy ) do motoru ? A jeszcze lepiej do kasku …

Z góry dziękuję …

A więc tak rzeczy które nam będą potrzebne:
Migomat/spawarka,
Śruba o rozmiarze takim jak mamy pod aparatem/kamerą pod spodem do mocowania statywu,
Śruba o rozmiarze takim jak mamy gwint od lusterka,
Dwie nakrętki i podkładka,
I to by było na tyle a więc tak zaczynamy:)

Na początku poszukałem śrub i nakrętek, gdy już znalazłem przystąpiłem do prac.
W pierwszej kolejności pospawałem śrubki które w późniejszej kolejności zakręciłem w miejsce lusterka daje foto niżej bo pewnie nikt nic nie zrozumiał z mojego opisu:)

Tak to wygląda na filmie: http://pl.youtube.com/watch?v=YEDrz4n2Mcs

Autor: damian1322 z www.forum.mieloch.pl

Na pewno się przyda :smiley: Piwko dla ciebie :564:

Jeśli masz aparat cyfrowy, kamerę itp , to kupujesz gąbkę np na stacji benzynowej i do gąbki montujesz owy aparat lub kamerę i jeśli masz motocykl to na bak ją przyklejasz taśmą ,a jeśli skuter to z przodu nad lub pod światłami montujesz :slight_smile:

Tutaj jak na skuterze to wygląda mniej więcej :slight_smile:

Bałbym się trochę mocować tak swój aparat - szczególnie jadąc szybko przez dziury na drodze :confused:

Jak dobrze przykleisz to nie ma prawa źlecieć, aczkolwiek to najprostszy pomysł, jeśli chcesz np coś porządnego to kup aparat w kształcie Markera i zamontuj na kasku :stuck_out_tongue:

Heh z tą gąbką nieźle :stuck_out_tongue: jednak potrzebowałbym czegoś solidnego na ednuro ( dziury ) …

Według waszych sposobów można nagrać drogę przed sobą, a jak nagrać prędkościomiećrz, żeby np. pochwalić się przyspieszeniem… :?: Ja normalnie trzymałem w jednej ręce i na dodatek jechałem przez zakręty :lol:

[ Dodano: 2008-10-21, 16:47 ]
Więc nie wyszło mi to za dobrze :confused:

to trzeba takie mocowanie poprostu przedłużyć(wysięgnik taki) i przestawić kamerkę na licznik, problem? Mi wydaje się to dość oczywiste :sunglasses:

No tak tylko skąd taki wysięgnik wytrzaść ? :smiley:

Pospawać i zaczepić do dziurki od lusterka :stuck_out_tongue:

MOżna smych na szyje i na smyczy, licnik będzie widać. Ja przy 150 jedną reką kieroałem a druga foto robiłem :smiley:

Można wziąć plecak z kieszenią na ramieniu, wsadzć tam owy aparat/fon i gra gitara :sunglasses:

Oto przykład :stuck_out_tongue: http://www.youtube.com/watch?v=PLApHaDMvBM

Kryptoreklama mojego city :stuck_out_tongue: