Junak 903 - silnik 150 ccm.

witajcie, czy kotoś montował do J903 race silnik 150 cc 18KM? A może coś podobnego i może mi poleci jakiś silnik?

Ja bym wsadzi od GS500 albo od Er5 - spokojnie Ci wejdzie, trochę tyko ramę bym przerobił i będzie git :-)

jakbym chciał motocykl to bym sobie kupił, interesuje mnie silniejszy motor w tym motorowerku...

Wszystko powyżej 50ccm to już motocykl. Więc jaka różnica? 150ccm czy 500ccm? Może coś pośredniego? 250ccm?
I tak w kazdym wypadku, nawet wybierając 150ccm będziesz musiał wzmocnić ramę.

czytałeś opis budowy ramy j903? To proszę Cię poczytaj i sie wypowiedz dopiero.

Dobra wsadzisz ten silnik 150 cc ... a pomyślales jak chcesz Potem zahamować ? Co jeśli musiał byś gwałtownie zahamować? Co wtedy ? Każdy liczy tylko na zwiększenie prędkości, ale nikt nie myśli o bezpieczeństwie...

aaa..., jeszcze dodam, że gdzieś czytałem iż w tą konstrukcje ktoś zamontował 200ccm + chłodnica i podobno lata pięknie.

masz racje, ok, ale moje pytanie dotyczyło silnika 150ccm, bo takowy jest na allegro i najprawdopodobniej pasuje bez przerobienia do tej ramy. Co do zwiekszonej mocy porownać trzeba yzf 125 tam silnik ma 20 KM , a konstrukcja identyczna. Dalej chcąc kupić j903 masz do wybory pojemnosci od 80 do 125 wymiana tylko silnika, sprzedawca dopuszcza zmiany bez utraty gwarancji, wiec ktoś to przeliczył.

Nie wiem czy to napewno chodzi o model 903 ale parę osób na forum skarzylo się na pękające ramy w junakach...

Ramy te same idą np do Bartona i większości motorowerów. Więc to po prostu pech, że felerna rama trafiła właśnie do Junaka. I pytanie jeszcze jak gościu jeździł.

w tym modelu 903 jest calkowicie inna rama. Jest zrobiona ze stalowych profili przez co jest stabilniejsza.

Dokładnie zgadzam się z Bartolem

Zobacz na silniki marki STOMP.
Na yt są filmik z tym silnikiem 150 w bartonie czy jakimś gb.
Do tego chłodnica oleju i masz bardzo fajny motorek. Przecież nikt nie karze Ci odrazu latać 120 km/h.

ja nie mam 15 lat, żeby nie mieć motocykla... chodzi mi o kompromis mędzy motocyklem a motorowerem, więc szukam czegoś co mógłbym z przyjemnścią używać do jazdy do pracy. Ale nie z predkością ślimaka, a z drugiej strony nie robić z tego motocykla dużej mocy...