Witam, mam problem z junakiem 902 z roku 2023 dziś jechałem i zaczął padać deszcz , i jak jechałem dalej to zgasł i już nie chce odpalić. Sprawdziłem świece zapłonową i iskra jest (nawet nową dałem) benzyna dochodzi do gaźnika, zawory sprawdziłem i wszystko jest ok, kompresja też jest. Rozrusznik kreci ale tak jakby nie ma nawet ochoty by odpalić. Co może być przyczyną że nie odpala?
kompresja jest - ale jaka? bo ona nie tylko ma być. Ma być też odpowiednia.
To że paliwo dociera do gaźnika to fajnie - ale czy z tego gaźnika dociera też do cylindra? Powinien zalewać świece i powinna być mokra.
Jeżeli nie jest - to tu jest problem
Kompresja jest taka jak zawsze
czyli nie masz bladego pojęcia o tym jaka jest. a jak ją sprawdzasz palcem to nie jesteś w stani eokreślić czy jest “taka jak zawsze” czy o połowe mniejsza. Nawet sie nie oszukuj że tak jest.
Palcem nie ale pamiętam jak kopniak działał.
to super. bo to tak samo jak palcem.
A paliwo do cylindra dochodzi bo nawet wstrzykawką próbowałem wstrzyknąć wprost do cylindra i nadal nic
jakby dochodziło paliwo do cylindra a nie było zapłonu to świeca by była mokra (zalana). Jeżeli świeca jest zalana - to wtedy nie ma iskry.
Obawiam sie że nie wiesz co robisz, działasz po omacku i nawet niebardzo wiesz na co patrzysz i jakie wnioski wyciągać.
Musiał byś bardzo dokładnie opisać jak stwierdziłeś że iskra jest i jak podawałaś to paliwo strzykawką do cylindra… bo jeżeli robiłes to z równym znawstwem tematu co pomiar kompresji… to jesteś kompletnie w lesie i nawet nie bardzo widzisz słońce pośród drzew.
Nie pisze tego po złości żeby tam udowadniać swoją wyższość “bo ja wiem” - tylko chyba marnujesz swój czas usiłując diagnozować cokolwiek w ten sposób.
Skoro zgasł w deszcz to może jednak coś z elektryką - zwarcie lub zaśniedziały styk w którejś z kostek (tylko że niekoniecznie bezpośrednio w instalacji zapłonowej).
Kup/pożycz samostart (tzw “plaka”) i kręć nim psikając w dolot - w ten sposób ominiesz cały układ paliwowy. Jeżeli zapali (a na plaku to zagadają nawet niemal martwe silniki) to wiesz że masz problem z układem paliwowym i dostarczeniem paliwa do cylindra. A jeżeli nie zapali nawet na samostracie to masz problem z elektryką (zapłon, zasilanie modułów) albo masz mega problem z kompresją (rozrząd, zatarcie). To już 2023 a wiec sporo elektroniki która w chińsczyku jest średniej jakości i praktycznie nie osłonięta przed warunkami atmosferycznymi