Junak 902 - ma mało mocy

Siema. Posiadam Junaka 902 no i mam taki problem, motorek nie ma za dużo siły i przyśpieszenie też ma wolne. Co tu zrobić? Wolny nie jest aż tak, jakieś 70 km/h jak się rozpędzi, a 80 km/h z górki lub z wiatrem, SPRAWDZANE żeby nie było. Mi nie zależy o lepszym v max tylko o lepsze przyśpieszenie i większą moc. Może ma jakieś blokady?

HELP!

Jeszcze takie pytanie co można zrobić, aby nie motorek nie piszczał podczas hamowania (tylne hamulce)?

co do piszczenia hamulców jak to masz ciągle to możesz wymienić szczęki na jakieś lepszej firmy , a co do mocy to najlepszą opcją jest wymiana cylka i głowicy na 72 , możesz też zastosować mniejszą zębatkę zdawczą ( w silniku ) zyskasz troszkę mocy na rozpęd ale stracisz na szybkości

Tez mialem problem z piszczeniem hamulcow, poprostu ostro hamowalem

A ja właśnie czy ostro, czy nie to i tak zawsze piszczą. Myślałem że przejdzie to, ale nic z tego. Od nowości tak mam. A te szczęki to ile mogą kosztować?

A co do cylindra, to podobno mają junaki 72ccm3. Czytałem to na nie jednej stronie, ale nie wiem czy to prawda.

72 to już po przeróbce - ale są.
co do szczęk to u mnie piszczy tylko chwilkę jak jest mokro , po dwóch hamowaniach jest cisza

Jesli chodzi o hamowanie,. To mi piszczalo bo mechanik zacisnol za bardzo szczęki