Junak 901 traci prędkość powyżej 60 km/h

Witajcie. Mam pewien problem. W sobotę wymieniłem dyszę na 80 ponieważ mam wsadzony cylinder 75. Motor po tej wymianie nie zbiera się jak powinien i powyżej prędkości 60 gdy dodam gazu to zachowuje się jakby nie dostawał benzyny i tak co kilka sekund ciągle, aż muszę odpuścić gaz. Jeśli wiecie o co się rozchodzi to prosiłbym o szybką odpowiedź, dzięki. Pozdrawiam

wyreguluj gaznik i losowo zmieniaj dysze

Masz na myśli to, że mam jeszcze inne dysze kupić i wymieniać ? ; d Nie jest mi to na rękę bo mi się kompletnie kasa teraz skończyła, a nie chcę tak jeździć z tym, że mi przerywa.

Myślicie, że jak obniżę iglicę to problem "czkawki" na wyższych obrotach minie ?

możliwe to jest lecz muśisz kombinować z ustawieniami iglicy

http://www.youtube.com/watch?v=nnb4VdHRNTY

Jutro po szkole ustawię iglicę i zobaczę jak będzie chodzić przy wyższych prędkościach. Jeśli to będzie to to napiszę. Dzięki za pomoc.

Witam to jeszcze raz ja. Niedawno ustawiłem iglicę, żeby więcej paliwa dostawał, ale to nic nie dało. Skuter dalej dostaje takiej "czkawki" powyżej 60 km/h. Bardzo bym prosił o dalsze propozycje.

czyli zmień dysze na inną np 80 ;ub 70 lub 85 i sprawdz reakcje motorka i PS to motorower a nie skuter :)

pomęcz się i skmiń z 20 zł na zestaw dysz i reguluj.

Temat do zamknięcia. Wymieniłem dyszę na 70 i wszystko jest ok czyli wina dyszy ;) Dzięki za pomoc.

a jaka wcześniej była? :P

#80 :)

a może dostawał za mało powietrza???? - w zippie basicu tak miałem ( wyglądało na paliwo)- wywaliłem cały układ dolotowy przed filtrem i jest szatan a nie skuter

przy dyszy 98 - po prostu seria jakoś wytrzymuje, ale obroty łapie dobrze i jedzie do 75 km/h GPS'owe

Nie wiem może i tak, ale wymieniłem tą dyszę na szybko, ponieważ teraz szkoła i nie mam zbytnio czasu na dłuższe "grzebanie" przy Junaku :) Ale dzięki za info zobaczę to jeszcze przy następnej okazji ; d