Witam, mam taki problem:
Podczas ruszania muszę dodać bardzo dużo gazu żeby silnik nie zgasł, ponieważ puszczam powoli sprzęgło tak jak powinno się to robić i nagle jest spadek mocy i motorower zaczyna powoli ruszac jak sie rozkreci rz nabierze 10 km/h wszystko jest ok przyspieszenie i zmiana biegow wszystko gra .. Możliwe że coś jest z linką sprzegła albo nwm bo rączka sprzęgła też jest bardzo luźna .. nie wiecie co to może być ?
Model: Junak 901 Sport
A kiedy sprzęgło zaczyna łapać? Przy manetce czy u góry?
*
mi to wygląda albo na rozguglowane sprzęgło albo gaźnik do regulacji.
Sprzęgło łapie tak w połowie ale rączka sprzęgła jest cholernie luźna ... A co do gaźnika to faktycznie ostatnio jak dam bieg jałowy to bardzo słabe obroty są ... Może się zapchał ? Ale podkreślam że na każdym innym biegu niż 1 wszystko działa ok tylko przy ruszaniu jest problem ...
naciągaj linkę aż rączką będzie sztywna ewnt. regulacja pod klapka z lewej strony.
snajper061 napisał:
naciągaj linkę aż rączką będzie sztywna ewnt. regulacja pod klapka z lewej strony.
A jak to się reguluje ? :D
linkę to chyba nie muszę tłumaczyć ze ja rozkręcasz to sie naciąga klucz 10 i wkrętak nie ma prawa tam byc luzu na łopatce która wciska popychacz wkręcaj aż poczujesz opór[górna za kontrowana śruba jest od regulacji],tylko z czuciem.