Witam. Ostatnio zrobiłem sobie prawko kat. AM i chcę sobie kupić jakiś motorower i mam dylemat ponieważ nie wiem co kupić. Proszę o odpowiedz na te pytania i uzasadnienie.
NIE PISZCIE MI, ŻE CHIŃSKIE GÓWNO I NIE WARTO I NIE PODAWAJCIE MI ŻĄDNYCH APRILLI, YAMAHY TZR ANI DERBI GPR I NIE PISZCIE, ŻE LEPIEJ KUPIĆ 125 BO I TAK NIE KUPIE JAK NIE MAM UPRAWNIEŃ TYLKO ODPOWIEDZCIE NA PYTANIA ;P
1. Junak 901 SPORT czy Junak 903 race? 2. Junak 901 SPORT czy Junak 904? 3. Junak 903 race czy junak 904? 4 Junak 901 sport czy junak 903 race, a może 904? 5. Jaki V-Max ma Junak 903 race 6. Jaki V-max ma junak 904 7. Czy może macie jakiś inny motorower z podobnym wyglądem, odpowiednią prędkością i dobrymi plastikami ( jeśli macie to napiszcie nazwy i v-max ) Mam budżet w okolicach do 5 tysięcy .
A weź i kup sobie co chcesz... My byśmy sobie pewnie kupili co innego, a ty możesz sobie kupić... co ci pasuje... A Flaczek tym razem słusznie Ci doradza... wygoogluj sobie...
Ju z to robiłem ale v max znalazłem tylko junaka sport, a reszty nie ma pozatym nie wiem który jest gorszy chodzi mi głównie o plastiki i wytrzymałość.
''W głowie gimbusa'' I kto tu jest gimbusem? ^^ Pytam o v-max, bo jak jeden ma jechać 60 a drugi 75-80 to robi dużą różnice...
+++ Samo pytanie o Vmax jest mało poważne. Z założenia (ustawowego) wszystkie jadą 45km/h (realne)... Wszystkie mają takie same silniki i tylko od ustawienia/regulacji/użytych podzespołów, zależy Vmax po odblokowaniu/tuningu. Niektórym na przykład mniej zależy na Vmax a bardziej na przyspieszeniu i wtedy inaczej tuningują swoje Junaki... Z tego właśnie powodu nie znajdujesz Vmaxu w specyfikacjach... trzeba głębiej pogrzebać w necie...
Z założenia ustawowego to owszem wszystkie jadą 45km/h bo to 50ccm ale w rzeczywistości jadą więcej i dobrze o tym wiem, ponieważ z 3 na jakich jeździłem było to widoczne.. Nawet głupim skuterem jechałem 73 na prostej a z górki poza licznik gdzie było max 80 i ta prędkość była odczuwalna, bo ciężko z takim wiatrem było jechać..
Heja ! Zamiast junkersa polecam ci Kymco k pipe ! Jesli kupisz uzywke zaoszczedzisz jakies 1500 ,2000zl jesli dobrze poszukasz i zalozysz powerforca 72cc zembatke przednia na wieksza i tu juz leci 100km/h a to 4t jest