Mam junaka 6062T z 2013roku i chciałbym sie dowiedziec gdzie i czy da rade sciagnac blokade bo jedzie tylko 50km/h i 5tysiecy i wiecej nie idzie obrotow.Od nie dawna zaczoł mi tez dużo palic 3,3litra a juz tak mialem ze spalanie jego bylo 2,80 litra ale po serwisie w gazniku z obrotami pokrecili i teraz przesto duzo pali mi jak ustawic go?
ja to dużo pali?.przecież producent podaje 4,2litra na 100 dla niego. 4T by palił mniej ale to jest 2T i tak to pali.
A jak zdejmiesz blokady i zaczniesz kręcić wyżej spali więcej - do 3,8-4.o blokadach ci w wątku o żaróffce krutkich pisałem.
Ja odblokowałem obroty i zaczął palić mi mniej. I ten skuter i tamten też.
ale pali cie 2.8 ?
2,8 po trasie przy zachowaniu rozsądnej prędkości. 3,2 pełną pałą.
Miasto 3,5 do 4. Z zablokowanym modułem nawet 4,6.
2.8-3 to mi palił po mieście jak miał 160km przebiegu i go docierałem pyrkając 35km/h, Potem 3.6-3.8 po mieście było normą.
Ja mam Junaka 606 xd On ma Blokady na filrtrze na tłumniku module 2 :D
JuNaK606 napisał:
Ja mam Junaka 606 xd On ma Blokady na filrtrze na tłumniku module 2 :D
*
Głupi chinol to jest. A jaką ocenę miałeś na koniec roku szkolnego z języka polskiego? Miałką? Jednak zwykłem był tutaj sobie to zgadnąć.
Coś ty to kocie w czapce wymodził na avatar? O;o O;o O;o
kibel jakby
Tylko jak wyjdziesz w profil wody okazuje sie że to gift:D
Jak wychodzisz sobie z *posiedzenia komisarycznego* to nie zapomnij spuścić wody po sobie. I ja zawsze spuszczam, bo jest to moja strategia długofalowa. Zaiste.
*
Znowu się nudzicie tutaj. Ja wiem, bo to zawsze widać. Jak przychodzi jakiś nowy to się trzeba z nim ostro *naparzać*, a jak już nikt nowy nie przychodzi to mamy już siebie nawzajem dość i grzejemy po swoich. Byle się cokolwiek działo. I fajnie. I grzejmy dalej sobie farmazony nawzajem.
*
Piórnik do szkoły już skompletowany? Fajnie. A co z waszymi motórami? Deszcz niczego żadnemu jeszcze nie uszkodził?
Serwis producenta już był wszystko to naprawił na tip-top, a inne fachmany to popsuli? Smutne.
A co z Indianinem w 2T? A co z popylaczem Pietruchy z tą kulejącą głowicą do jego małego GY6?
*
Każdy z was powinien opatentować swoje *spostrzeżenia* z eksploatacji i serwisu swojego chinola. Zarobilibyście pewnie... miliony zielonych i znajomo szeleszczących banknotów (czytaj. dolarów USD). Nie opatentowaliście jednak niczego z tych własnych... myśli technologicznych.
Troszku jest to szkoda. Pany, taka kasa, taka kasa. Byłaby spora kasa, a jaki przy tym splendor byłby na ludziach. Szapo ba.
Nie filozofuj synek!