Jog R czy coś innego?

Puszek93, za tą cenę to przecież wolę 100 razy Joga. Poza tym chcę jednak markowca. Co do aprilki to z wierzchu jest super, ale jak dzwoniłem do gościa to mówił że ma 12000 mil przebiegu :shock: . Wydaje mi się jednak, że się przejęzyczył, bo nie wyobrażam sobie skuta z `06 roku z takim przebiegiem. Podobno ma też trochę muła przy starcie i na razie stoi w warsztacie i wymieniają rolki. Więcej się dowiem koło wtorku. Teraz pytanie: pchać się w to czy nie? (link w poprzednim moim poście). Jest to wersja na gaźniku.

Jeszcze jedno pytanie: czy stockowy Jog pójdzie na koło? :stuck_out_tongue:

Puszek93, weź tu nie wyskakuj z chinolem takim…
za 5tyś zł może dostać dużo lepszy skuter niż to kymco więc w tej cenie wcale nie będzie najlepszym rozwiązaniem :roll:
A ceny części takie same jak do roxa/apki więc…
a tak się składa że np. aerox jest bardo wygodny, ma niezłe zawieszenie, wygodnie się siedzi na kanapie, jest fajna miękka itd, mi było bardzo wygodnie a mam 180 cm.
i oczywiście rox lub inny markowy skuter dużo lepszy jako baza do tuningu, więcej wyciągniesz z niego.

[ Dodano: 22-05-2009, 14:29 ]
a co do tej apki to nawet nie wygląda na taki przebieg, pewnie mu chodziło o 1200mil xD

FiRe napisał:

Jeszcze jedno pytanie: czy stockowy Jog pójdzie na koło?

Nie wiem co znaczy stockowy, ale widziałem jak Marek Szkopek sobie Jogiem do sklepu na kole śmigał i to ze 100-200 metrów jechał.
Jeśli dobrze Mafioza zrozumiałem, Jog był seria, ale LC.

Nowka super 9 6900zł.
Dla porównania do aprilki sr 50 r (nowa buda PG) jest ona niewiele szybsza od S9.

Kowal, edytnij posta bo nie ja pisałem ten cytat xD
miał pewnie na myśli seryjny.
nawet chinol pójdzie na koło jak się umieć ;p
Puszek93, ale to chinol i mniej podatny na tuning, nigdy i pod żadnym względem nie dorówna do markowych skuterów ten Twój s9…

Puszek93 napisał:

Nowka super 9 6900zł.

Za taką samą cenę mam nowego Joga R. Chyba nie muszę cię przekonywać, że Yamaha to Yamaha i tego się nie zmieńi, a poza tym proszę cię nie spamuj w tym temacie, bo napisałem, że chce markowca. Teraz tylko pytanie: Czy warto zawracać sobie głowę tą Apką? Jeśli nie, to jaki byście wybrali skuter najlepiej tak do 6000, ale jak będzie coś super to może być trochę więcej.c Chciałbym poznać również bardziej szczegółowe opinie użytkowników Joga.

damiano922 mógłbyś bardziej opisać tego twojego Jogaż Czy były z nim jakieś problemy, czy wygodny, jakie osiągi na serii itp. Z góry dzięki ;-)

Puszek93, ale to chinol i mniej podatny na tuning, nigdy i pod żadnym względem nie dorówna do markowych skuterów ten Twój s9...

A co Aprilia to chinol? I jeszcze jedno S9 nie jest chińczykiem jak twój keeway.
Ach jak ja lubię ludzi co nie mają a więcej wiedzą.

Może i Kymco nie jest chińczykiem, ale to chyba jeszcze nie to co aprilia i yamaha.

Puszek93, dobra, przyznaje się kymco to nie chinol…
to skuter tajwański <woooow> czyli to samo co chińczyk, jedno i drugie to azjatycki wyrób a od mojego keewaya trzymaj się z daleka bo powiedzieć to też mogę sobie że to nie chinol.

Kymco, a właściwie Kwang Yang Motor Co, Ltd - tajwański producent skuterów i motocykli.

z: http://pl.wikipedia.org/wiki/Kymco
w każdym razie wyrób ze wschodniej Azji więc…

Wiesz ja nie mówię że nie masz racji Mafiozie, ale Yamaha, Suzuki, Kawasaki- to też wyroby ze wschodniej Azji. Tyle że z Japonii. Ale Tajwan a Japonia to zupełnie co innego. Koniec spamu w tym temacie.

Jutro jadę z Leadem na giełdę, jak się sprzeda to się zastanowię nad SR, SR Factory, Slider, Jog (raczej R), a jak nie to czekam do wtorku co z tą wymianą.

A teraz takie pytanie z innej beki: czy nie będzie problemów z rejestracją na motorower odblokowanego skutaż Bo jak się kupi używkę, to mija się z celem wydawanie kasy na blokady :lol: Z góry thx za odpowiedź.

Mogę ci polecić aprilie sr 50 r (na gaźniku oczywiście, nie wiem dlaczego ludzie na to factorka mówią).

Z przerejestrowaniem nie powinno być problemu. Poprostu zwykła zmiana właściciela motoroweru.
A z rejestracją skutera z poza granicy już jest tak, że musisz na stacje kontroli pojazdów śmigać.
A z nówka skuterem nie robi się przeglądu.

Puszek93 napisał:

Mogę ci polecić aprilie sr 50 r (na gaźniku oczywiście, nie wiem dlaczego ludzie na to factorka mówią).

dlatego że aprili sr 50 są 2 wersje zwykła i factory ;p
takie przynajmniej są moje źródła;p
a reszta to się zgadza, jak z polski kupujesz to nie musisz na stację badawczą jechać więc nie będzie problemu.

Przecież Aprilia sr 50 r jest na gaźniku, napisałem, a sr 50 r facotry na wtrysku obie nowe budy.
Wyczytałem w necie, by skuterów używek z Włoch nie kupować bo je katują, zresztą mogę to potwierdzić u nich to za samochód robi, i jeszcze znalazłem, że koszty rejestracji itp. do gotowego skutera są dość wysokie zza granicy.

z włoch nie tylko skutery są katowane.
Tam mają kasy jak lodu i jak w skuterze się skończy gwarancja to nowy kupują więc na co szanować skoro zaraz i tak kupi nowy bo go stać?
w Niemczech też katują choć już trochę mniej a teraz przy obecnym kursię euro i tak się już nie opłaca sprowadzać jak kiedyś, już nie to samo.

Puszek93, jak nie wiesz to się nie wypowiadaj! SR były i są 3 budy.

Stara:

Pośrednia:

I najnowsza:

Pośrednia miała 2 wersje; na gaźniku i na wtrysku czyli Di-Tech
Najnowsza ma dodatkowe słowo w nazwie czyli Factory i tak jak poprzedniczka miała 2 wersje: na gaźniku i na wtrysku czyli Di-Tech; wersja na gaźniku ma prędkościomiećrz wskazówkowy, a Di-Tech ma obrotomierz wskazówkowy.

[ Dodano: 23-05-2009, 09:46 ]
A co do skuterów z Włoch to tam są poprostu intensywniej użytkowane z ponieważ iż tam jest poprostu dłuższe lato dochodzące do 9 m-cy plus krótka wiosna i jesień.

Dzięki wielkie za odpowiedzi i za przestrogę co do skuterów z Włoch, dodam też od siebie, że w Hiszpanii jest podobnie, nic nie szanują :-x . Byłem na giełdzie i moja Honda wzbudziła większe zainteresowanie, niż się spodziewałem, ale tylko 2 osoby były tak konkretnie zainteresowane. Możecie mi jeszcze doradzić gdzie można zamieścić skuter, żeby ktoś kupił? (oprócz allegro i anonse, bo tam nedługo będą)

A co do kupna skutera to teraz jestem nastawiony na SR-kę (jeszcze nie wiem czy tą drugiej generacji czy faktorkę), bo stwiedziłem, że Jog jest dla mnie za mały.Pozdro

Puszek93, jak nie wiesz to się nie wypowiadaj! SR były i są 3 budy.

Ty się nie wypowiada jak nie wiesz napisałem aprilia sr 50 r to jest nazwa tej nowej aprilli na gaźniku i na pewno mam rację, a do tego mam taką w garażu i na instrukcji jest sr 50 r.
Głupotę trzeba tępić.

Ja jak sprzedawałem CPI to dałem na allegro i tylko kilka osób dzwoniło i w końcu nikt nie kupił, najlepiej to znajomym sprzedać. Gorzej jak się coś zwali.

Puszek93 napisał:

Puszek93 napisał:

Głupotę trzeba tępić.

I kto to mówiż Proponuję warna dla kolegi za obrażanie użytkownika.

Kolega ma chyba problemy ze zrozumieniem tekstu

A na potwierdzenie proszę wejść na stronę aprillia.com i się przekonać.