Witam.
Dzisiaj przeglądając youtube natrafiłem na taki oto filmik
http://www.youtube.com/watch?v=9ieGAt3gcIA
Wg. mnie to jest totalny debilizm pokazywać coś takiego w internecie :shock: Najpierw taki dzieciak pochwali się swoim skuterkiem (chińskim, ale zawsze to coś), przypucuje się, że odpinająć taką i taką kostkę można odpalić skuter bez kluczyka z kopniaka. No i wiadomo, że dzięki temu łatwiej o kradzież skutera, co wiąże się następnie z ogromnym płaczem i żalem po nim.
I w związku z tym mam zapytanie. Mianowicie, czy w każdym skuterze tak się da ? Czy to tylko w tych magicznych ryżowych skuterach ?
Czekam na wasze odpowiedzi.
Pozdrawiam
- Dziwna nazwa tematu
2. Ojtam kradzież … Jak dla mnie to jeśli ktoś będzie chciał coś ukraść to ukradnie tak czy siak
3. Myślę (nie mam pewności - strzelam), że tylko w chińskich tak można … Tam jest wszystko możliwe
z doswiadczenia wiem ze w roxie neosię boosterze nrg sr da się tak zrobioc
Oj rudy zdziwiłbyś się, jak robiłem u siebie wiązkę elektryczną w apce to zdziwiłbyś się jak łatwo ją odpalić bez kluczyka. ja uważam że skuter gaźnikowy bardzo łatwo odpalić bez kluczyka.
dokładnie , z regóły trzeba odpiąć kostkę , pod czacha , i wiem tylko ze malagach ta kostka jest gdzieś w nogach
Ja kiedyś swoją Malage odpalilem bez kluczyka.
w cpi/keeway tez niema problemu z odpaleniem bez kluczyka
W Huraganie trzeba odpiąć kostkę od alarmu, w innych pewnie też.
Praktycznie w każdym skuterze nie ma z tym problemu odpinasz kostke od stacyjki i kopiesz
a jest jakis sposob zeby bez kluczyka odpalic starterem ? bo zgubilem kluczyk a kopniak nie dziala ;/
Też powinno zadzierżyć ze startera odłączając tą kostkę, a jeśli nie to sposobem “na piłę spalinową”. Na wentylatorze okręcasz nitkę “sznurek” i pociągasz, ale w odpowiednią stronę. Chyba że masz LC to takim kluczem jak w warsztatach koła odkręcają zakręcisz wariem.
Muszisz w kostce wykryć po zwarciu jakich przewodów masz prąd na rozrusznik. i już możesz odpalać z rozrusznika
ale mozesz tez na pych skuter odpalic. wkladasz w sprzeglo srubokret iwtedy ejst parcie, pchniesz go i odpala
Norvid napisał:
wkladasz w sprzeglo srubokret iwtedy ejst parcie, pchniesz go i odpala :)
To niezłą prędkość musiałbyś rozwinąć :-P
Damianho napisał:
Norvid napisał:
Jak silnik jest dobry i dobrze wyregulowany to odpowiednim sposobem nawet grzechotką odpalisz
Damianho napisał:
Norvid napisał:
Ja widziałem typa, co tylko drgnał skuter i zapaliło, wszystko zależy do stanu silnika :P
a ja umiem w runnerze wyjąć kluczyk i żeby nie zgasł ^^
Eeee no to lipa
Ciekawe czy w DT też będzie tak działać
miernikiem wystarczy sprawdźić na których kablach jest przejscie po przekreceniu stacyjki i zewrzec je … znajomemu robilem stacyjke z poloneza bo w starej stacyjce zostal mu kluc ulamany
Kowal napisał:
W Huraganie trzeba odpiąć kostkę od alarmu, w innych pewnie też.
przetestowane działa :P